Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [07-03-2013]

Voor vandaag heb ik gekozen voor een vlot vertelde Jv roman, met goed neergezette personages, en met een goed oog voor details.

‘Saeculum’ – Ursula Poznanski – 2012

Een groep jongeren trekt zich een aantal dagen terug in een afgelegen bos om een middeleeuws rollenspel te spelen. Normaal gesproken zou dat niks voor de student medicijnen Bastiaan zijn, maar hij is verliefd op Sandra en heeft zich door haar laten overtuigen.

Hun avontuur begint onschuldig, maar wordt al enigszins benauwend als het gerucht gaat dat het deel van het bos waarin ze verblijven, vervloekt is. Wat eerst nog wordt weggelachen als een spookverhaal, lijkt werkelijkheid te worden als leden uit het gezelschap spoorloos verdwijnen. In een wereld zonder telefoon, internet, elektriciteit, medicijnen of zelfs maar een bril, ontvouwt zich een bloedstollende strijd tegen de tijd, op leven en dood.

‘Rond de achterblijvers raasde het noodweer alsof het kwaad was dat ze zich eraan probeerden te onttrekken, en Bastian raakte het gevoel niet kwijt dat er iemand toekeek. Dat hij een plan uitvoerde dat niet van hem zelf was. Iets of iemand hield hen in de gaten, stuurde elke stap die ze deden, leidde hen naar een bestemming die in het donker verborgen lag. Hoe meer mensen er in het gat verdwenen, hoe zekerder hij hiervan werd. Nu begin ik ook al gek te worden.’

De ontknoping is zo vernuftig dat de lezer direct zal terugbladeren om te zien of hij aanwijzingen over het hoofd heeft gezien. Poznanski op haar briljantst.


  

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ