Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [20-04-2012]

De voor vandaag gekozen thriller, is het elfde deel uit de thriller serie, van min of meer op zich zelf staande boeken rond het karakter van de steenrijke en excentrieke FBI-agent Aloysius Pendergast, hoewel eerdere gebeurtenissen wel een cruciale rol hebben, is het om van dit deel optimaal te kunnen genieten, nodig om in ieder geval ook het tiende boek ‘Koortsdroom’ te hebben gelezen. Nog beter lees de hele serie.

Weerwraak’ – Preston & Child – 2011

Pendergast en zijn zwager Judson Esterhazy zijn op jacht in de ruige Schotse hooglanden als het tot een gewelddadige botsing tussen hen komt. Tijdens die ruzie komt Pendergast tot zijn verbijstering te weten dat zijn vrouw Helen helemaal niet bij een jachtincident is omgekomen maar nog leeft! Esterhazy verslaat hem en laat hem voor dood achter in het moeras. Kan de zwaargewonde Pendergast levend uit het moeras komen en op zoek gaan naar zijn dood gewaande vrouw?

‘Het hert bleef weer staan, draaide een kwartslag en snoof de lucht op. Met een bijna onzichtbaar handgebaar beduidde Pendergast dat ze moesten blijven zitten, en hij liet zich voorzichtig op de grond zakken. Op zijn buik liggend trok hij zijn H&H.300 voor zich, legde zijn oog tegen het vizier en richtte zorgvuldig . Esterhazy zat tien meter achter hem gehurkt, roerloos als een steen. Pendergast tuurde door het vizier en richtte het kruis op een plek net vóór de schouder van het dier. Hij haalde adem en begon de trekker over te halen. Op dat moment voelde hij kil staal tegen zijn achterhoofd drukken. ‘Sorry, ouwe jongen,’ zei Esterhazy. ‘Breng met één hand je geweer naar voren en leg het neer. Mooi langzaam.’ Pendergast legde het geweer op de grond. ‘En nu opstaan. Langzaam.’ Esterhazy liep achterwaarts weg en hield de FBI-agent met zijn jachtgeweer onder schot. Plotseling lachtte hij; een schor geluid, dat over de velden weerkaatste. Vanuit zijn ooghoek zag Pendergast het hert schrikken en wegspringen, de nevel in.’

Zie ook http://www.prestonchild.com/

Weerwraak / Preston en Child

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ