Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [30-03-2012]

Voor vandaag een speculatieve thriller, die alles in zich heeft om een klasse film te kunnen worden. Helden en slechteriken, spanning, drama en liefde. En niet te vergeten moord en niet “zomaar” een moord, maar één die zelfs vandaag de dag de gemoederen nog bezig houdt.


Het Elixer’ - Philip Carter – 2011

'Ze hadden hem niet hoeven vermoorden. Hij heeft nooit van het elixer gedronken...'

Deze cryptische, laatste woorden van een dakloze vrouw in San Francisco ontsluiten een lang bewaard geheim dat de geschiedenis veranderde. Een stel meedogenloze moordenaars wordt erop uitgestuurd om de laatste beschermers van een geheimzinnig elixer te vermoorden. Een jonge, vindingrijke vrouw op de vlucht, Zoe, ontmoet een vastberaden man met een opmerkelijk verleden en een eigen -wraakzuchtige - agenda. Op hun zoektocht naar antwoorden worden hun levens bedreigd en zijn ze tot elkaar veroordeeld. Gevaarlijke achtervolgingen drijven hen van Parijse steegjes via de vergane paleizen in Boedapest naar de bevroren meren in Mongolië.

‘Norilsk-interneringskamp, Siberië, USSR, februari 1937 Lena Orlova zag de wolven. Ze liepen heen en weer aan de rand van het duister, vlak achter de zoeklichten, en hun staarten sleepte laag over de sneeuw. Ze begon sneller te lopen en haar vilten laarzen gleden uit over de bevroren geulen in de weg. Ze had het koud, erg koud, en iedere plotselinge beweging leek de lucht om haar heen te laten knisperen als papier. Ze zag het lijk pas toen ze er bijna tegenop was gelopen. Het hing aan zijn hielen aan het hek van de gevangenis, naakt, de handen met metaaldraad op de rug gebonden, het hoofd opzij gevallen, de ogen halfopen. Boven zijn vastgebonden voeten, zag ze, hadden ze een bord getimmerd waarop in helderrode letters stond geschreven UIT NOLRISK VALT NIET TE ONTSNAPPEN. De Deur naar het wachthuis ging met een klap open en ze draaide zich snel om terwijl haar hart in haar keel klopte. Lena, idioot, reageer niet zo nerveus. Anders denken ze al dat je kwaad in de zin hebt voor je nog maar bent begonnen.’

Zie ook http://www.philipcarterbooks.com/

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ