Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [09-03-2012]

Voor vandaag een speculatieve thriller die echter geen deel uit maakt van de Sigma Force serie, maar wel al het goede daarvan in zich heeft. Goed neergezette personages, prima gekozen locaties, spanning en een realistisch geweld, liefde en haat, en een gegeven om de koude rillingen van te krijgen. Kortom een pageturner van formaat.


‘Hof van Eden’ – James Rollins -2011

Dr. Lorna Polk is dierenarts en onderzoeker aan een high-tech instituut dat bedreigde diersoorten beschermt. Door een helikopter van de grenspolitie wordt zij naar een vastgelopen vissersboot gebracht. De bemanning wordt vermist, maar aan boord zitten talloze exotische dieren in kooien... Een papegaai zonder veren, bovenmaatse vleermuizen, kapucijnaapjes die een heup delen, een jaguarjong met het gebit van een sabeltandtijger. En ze hebben iets gemeen: een verontrustend hoge mate van intelligentie. Lorna ontdekt een afschuwelijk geheim dat zijn oorsprong vindt in het prilste begin van de beschaving. Maar kan ze voorkomen dat er iets geboren wordt wat niet alleen de wereld bedreigt, maar ook de basis aantast van wat het betekent om mens te zijn?

‘De Bronco perste zich door de wrakstukken die de orkaan had achtergelaten en hobbelde weer door een gat. Lorna vloog bijna tegen het dak en de auto slipte naar links op de natte weg. Ze na gas terug, terwijl ze hem onder controle probeerde te krijgen. De storm had planten van hun bladeren ontdaan, beken laten overstromen en er was zelfs een alligator in iemands zwembad beland. Gelukkig had het ergste geweld van de orkaan iets meer naar het westen toegeslagen. Maar Moedertje Natuur leek met haar hoosbuien vastberaden om Orleans Parish weer in een moeras te veranderen. Terwijl Lorna over de weg langs de rivier reed, kon ze alleen maar denken aan het telefoontje. Het was twintig. De elektriciteit was uitgevallen bij ACOBS. De generatoren waren niet aangeslagen en zo’n honderd onderzoeksprojecten liepen gevaar. Terwijl ze de laatste bocht langs de Mississippi nam, doemde het complex voor haar op. Het Audubon Centrum voor Onderzoek naar Bedreigde Soorten besloeg meer dab vierhonderd hectare ten zuiden van New Orleans. Hoewel het verbonden was aan de dierentuin van de stad, was ACOBS niet toegankelijk voor het publiek. Het lag beschut in een bos van hardhout en er bevonden zich een paar openluchtkooien op het terrein, maar het hoofdgebouw was een onderzoekscentrum van ruim drieduizend vierkante meter, waarin zich een aantal laboratoria en een dierenkliniek bevonden. In die laatste werkte dr. Lorna Polk sinds ze haar postdoctorale opleiding diergeneeskunde, voor zowel in het wild als in gevangenschap levende dieren, had voltooid.’

Zie ook http://www.jamesrollins.com/Hof van Eden / James Rollins

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ