Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [02-03-2012]

Voor deze week koos ik voor de derde speculatieve thriller, die net als zijn eerdere twee, behoort tot de pageturners van formaat, een intrigerend verhaal over de (on) sterfelijkheid van de mensheid.

De Tiende Kamer’- Glenn Cooper – 2012

Wanneer de historicus Hugo Pineau een bijzonder middeleeuws manuscript ontvangt om te restaureren, komt hij erachter dat er een prachtig beschilderde, prehistorische grot moet zijn, vlak bij de abdij waar het manuscript gevonden is. Geïntrigeerd vraagt Hugo zijn vriend en archeoloog Luc Simard om de grot te gaan zoeken. De ruimtes in de grot blijken nog interessanter dan die van Lascaux, met name de tiende - meest ontoegankelijke - kamer van het hele grottenstelsel. Om de grotten gedegen te onderzoeken, zetten ze een kamp op met de beste experts. Maar tijdens hun onderzoek, waarbij steeds meer geheimen worden blootgelegd, komen ze in een gevaarlijk machtsspel terecht. Algauw zijn ze hun leven niet meer zeker en is het duidelijk dat iemand de tiende kamer en haar geheimen probeert te beschermen.

‘Toen Pascal begon te praten, voelde Édouard dat iedereen aan de lippen van zijn neef hing, en elk woord opslorpte dat uit zijn mond rolde. Als onderwijzer had Édouard altijd bewondering gehad voor Pascals boeiende verhaaltrant en terwijl hij luisterde naar zijn neef die enthousiast hun ontdekking beschreef, verbaasde hij zich opnieuw over het wonder waarop ze toevallig waren gestuit. Hij sloot heel even zijn ogen om de beelden weer voor de geest te halen die door het flikerende licht van hun lucifers waren beschenen en daardoor zag hij niet dat de barman even snel knikte naar de mannen die achter hen zaten. Hij hoorde een metalige klik en keek op. De barman had een smalende blik op zijn gezicht. Lachte hij hen uit? Toen er bloed uit het blonde hoofd van Pascal spoot, had Édouard alleen nog tijd om ‘O!’ te zeggen voor een kogel zich ook in zijn hoofd boorde.’

Zie ook http://glenncooperbooks.com/content/index.asp
De Tiende Kamer / Glenn Cooper

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ