Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [11-11-2011]

Voor vandaag koos ik voor het derde en laatste en opnieuw een zelfstandige deel, van de Urban Fantasy: boek 1 ‘De Erfgenaam van het Zwaard’(tip dd 18 mrt jl) boek 2 ‘De Erfgenaam van de Magiër’ ( tip dd 24 jun jl).

De Erfgenaam van de Draak’ – Cinda Williams Chima - 2011

De eeuwig om de macht strijdende Huizen van de Witte en Rode Roos hebben noodgedwongen de handen ineengeslagen om een gemeenschappelijke vijand het hoofd te bieden: Claude dOrsay. Het verbond dat de magiers honderden jaren geleden hebben gesloten om onderlinge oorlogen te voorkomen geldt niet meer. Claude dOrsay heeft alle gilden op Seven Sisters gedwongen een nieuw Convenant te ondertekenen, waarmee hij de alleenheerschappij over alle gilden krijgt. Maar waarom heeft hij dat Convenant nog niet bekrachtigd? Ravens Ghyll, waar hij en zijn zoon Devereaux zich hebben teruggetrokken, wordt zwaar bewaakt en is bovendien omsingeld door soldaten van de Witte en de Rode Roos. Maar toch weet er iemand op het terrein door te dringen: Jason Hayley. Jason wil kost wat kost wraak nemen op de man die zijn ouders heeft vermoord. Voordat hij de kans krijgt om dOrsay te doden, moet hij alweer maken dat hij wegkomt, maar hij weet wel een heel bijzondere opaal te stelen: het Drakenhart, een legendarische talisman met duistere krachten, die de bron van alle magie in de wereld blijkt te zijn.

‘De wind uit Schotland krijste boven Solway Firth, vocht zijn weg tussen de bergtoppen door die de meren van Cumbria omringden, en joeg ijzige flarden sneeuw voor zich uit. Jason Haley trok zijn schouders op tegen de ijskoude naalden die in zijn gezicht striemden. Ravens Ghyll lag voor hem, soms verborgen en dan weer zichtbaar vanwege de wervelende sneeuwvlagen. Er leidde een verraderlijk paadje naar de vallei, dat regelmatig verdween onder enorme rotsblokken. Jasons magiërsteen vibreerde in zijn borstkas, als reactie op de nabijheid van de Anderlingsteen. De enorme kristallen rots schitterde als een saffier tegen de flank van de berg die Ravenshead heette. Jason knipperde met zijn ogen om de sneeuw van zijn wimpers weg te krijgen en keek omhoog. De Anderlingsteen, die ook wel ‘de Drakentand’ werd genoemd, was de bron van kracht voor alle magische Anderlinggilden. Het had zes uur geduurd voordat hij met de auto vanuit Londen in Keswick was. De wegen waren steeds gevaarlijker geworden, zeker met het slechte weer en die vreemde Britse gewoonte om aan de linkerkant van de weg te rijden. Tegen de tijd dat hij in Keswick aankwam, brandden zijn ogen van het turen door de aanstormende sneeuwvlokken en waren zijn armen en schouders helemaal verstijfd van de kracht waarmee hij het stuur had omklemd. Maar dat bleek het gemakkelijkste gedeelte van zijn tocht te zijn geweest.’

Zie ook http://www.cindachima.com/

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ