Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [23-09-2011]

Voor vandaag koos ik, voor de, prachtig door Brom geïllustreerde, en als hervertelling overtuigend en bloedstollend DarkFantasy.

De Kinderdief’ – Brom - 2011

Stil als een schaduw dwaalt Peter door de straten van New York: hij is op zoek naar kinderen die hem willen volgen naar zijn magische rijk, waar niemand ooit zal opgroeien. Maar hij vertelt er niet bij dat er ook vreselijke gevaren wachten
De veertienjarige Nick wordt van een stel drugsdealers gered door Peter, een charismatische, wilde jongen. Peter vraagt Nick om hem te volgen naar het magische eiland Avalon, een geheime plaats vol avonturen. Hoewel Nick op zijn hoede is voor de bizarre verhalen over elfen en monsters, gaat hij mee. New York City is immers niet langer veilig voor hem, en wat heeft hij te verliezen? Er is altijd iets te verliezen.
Nick volgt Peter naar Avalon. Dit eens zo weelderige, feeërieke paradijs wordt bedreigd door bloeddorstige volwassenen en zonder het te weten wordt Nick ingezet in een oorlog die al eeuwen woedt. Samen met de Duivels, Peters wilde groep van verloren en gestolen kinderen, moet Nick leren vechten voor zijn leven om de magie van Avalon te redden.

Vanavond ging het weer gebeuren: dat akelige, dat slechte. Het meisje twijfelde er niet aan. Het was een paar maanden geleden begonnen, zo ongeveer toen haar borsten waren gaan groeien, en nu, nu haar moeder er niet meer was, was er niemand die hem tegenhield. Vanuit haar slaapkamer kon ze hem op en neer horen lopen in de rom¬melige woonkamer van hun benauwde appartementje. Hij had weer een woedeaanval, liep in zichzelf te mopperen, vervloekte de televisie, zijn baas, de president, Jezus, maar vooral haar moeder – omdat ze al die pillen had genomen. Hij blééf haar maar verwensen en vervloeken, naar de hel en weer terug, en weer en weer. Maar haar moeder was dood en zou nooit meer hoeven lijden onder die scheldkanonnades van hem, nooit meer. Het meisje wou dat zíj zoveel geluk had.
Daar hoorde ze de scherpe klik van het opentrekken van een bierblikje weer. En nog een keer, en nog een keer. Haar handen begonnen te trillen en ze klemde ze tegen haar borst. Kon ze maar in slaap vallen, dan zou haar in ieder geval dit bange wachten worden bespaard, deze angst. Maar ze wist dat de slaap vanavond niet zou komen. Daar was hij. Hij stond tegen de deurpost geleund; zijn silhouet tekende zich af tegen het flikkerende licht van de televisie. Hoewel ze zijn ogen niet kon zien, wist ze dat die op haar gericht waren. Ze trok het laken strak om haar hals, alsof het een soort magisch amulet was dat haar kon bescher¬men. Soms bleef hij urenlang zo naar haar staan kijken, mompelend in zichzelf met die twee stemmen van hem: de vriendelijke, zachte, en de harde, angstaanjagende. De twee stemmen wisselden elkaar voortdurend af, alsof twee mannen met elkaar discussieerden over hun geloofsovertui¬ging. Meestal won de zachte, vriendelijke stem het. Maar vanavond wás de vriendelijke er niet eens; ze hoorde alleen de rasperige, lage, regelmatig onderbroken door een harde vloek.


 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ