Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [20-05-2011]

Voor vandaag heb ik gekozen voor een Dark Urban Fantasy met litteraire kwaliteit, maar daar heb je met het lezen geen “last” van. Hoewel het verhaal zich voornamelijk in het hier en nu afspeelt, neemt het je af en toe ook een paar honderd jaar mee terug in de tijd. Het is o.a. een tragisch en een ietwat “dierlijk” liefdesverhaal, daarnaast is het ook gewelddadig, maar ook rijk aan verassingen.

De Laatste Weerwolf’ – Glen Duncan – 2011

Jacob Marlowe is zijn levenslust kwijt. Hij is de laatste van zijn soort. Hij wordt gekweld door zijn verleden, door eeuwen van decadentie en losbandigheid en door de eisen van zijn maanzieke honger. Zijn vijanden maken jacht op hem, vastbesloten hem te doden. Jack wil niet langer op de vlucht zijn en besluit zich tijdens de eerstvolgende volle maan over te geven. Maar wanneer hij de dagen tot zijn zelfgekozen dood aan het aftellen is, zorgt een onverwachte ontmoeting ervoor dat het leven weer veel waard wordt. gevaarlijk veel.

'Het is bevestigd,’ zei Harley. ‘Ze hebben die uit Berlijn twee nachten geleden gedood. Jij bent de laatste.’ Toen, na een korte stilte: ‘Het spijt me.’ Dat was gisteravond. We bevonden ons in de biibliotheek op de bovenverdieping van zijn huis in Earl’s Court. Harley stond ietwat verkramt tussen de stenen haard en de wijnrode bank. Ik zat, met een glas wijfenveertig jaar oude oude Maccallan en een Camel Filter, in de nis van het raam naar de snel vallende sneeuw in het donkere Londen te kijken. Het rook in de kamer naar mandarijnen, leer en het dennenhout in de haard. Na achtenveertig uur voelde ik me nog steeds sloom van de Vloek. Wolf trekt als laatste weg uit de polsen en de schouders. In weerwil van wat ik net had gehoord, dacht ik: Madeline kan me straks masseren, met warme jasmijnolie en met haar roomblanke handen met de lange nagels, waar ik niet van hou en waar ik nooit van zal houden. ‘Wat ga je nu doen?’ vroeg Harley.’


 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ