Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [08-04-2011]

Voor vandaag heb ik gekozen door de net afgeronde Fantasy trilogie ‘Engelen van de Nacht’. Een trilogie waar moord en de paar zeer sympathieke moordenaars een zeer belangrijke plaats innemen. Maar daarnaast is er natuurlijk ook ruimte voor menselijke hartstochten als liefde en vriendschap.

Engelen v/d Nacht: De Weg vd Schaduw; De Rand vd Schaduw & Voorbij de Schaduw’ 2009 - 2011 – Brent Weeks

Voor Durzo Blint is moord een kunst – en hij is de meest getalenteerde kunstenaar van de stad. Azoth is opgegroeid in de sloppenwijken en heeft geleerd te overleven. Als hij in de leer gaat bij Durzo Blint blijkt dat hij beschikt over een talent dat al generaties lang niet is voorgekomen en dat Durzo zo zijn eigen redenen heeft gehad om hem als leerling te accepteren. Hij wordt een speelbal van machten die strijden om de heerschappij van de stad – tot hij uiteindelijk zijn lot in eigen handen neemt en de macht die is eigenlijk een weg naar buiten. Kylar Stern heeft zijn bestaan als huurmoordenaar inmiddels vaarwel gezegd. De machtsovername van de Godkoning is geslaagd en daarbij zijn meester Durzo en diens beste vriend Logan gedood. Het ziet ernaar uit dat hij helemaal overnieuw moet beginnen. Hij zoekt een nieuwe stad, een nieuw beroep en nieuwe vrienden. Als hij erachter komt dat Logan nog leeft en zich verborgen houdt, staat Kylar voor een helse keuze: zal hij de weg van de schaduwen definitief verlaten en gelukkig zijn met zijn nieuwe leven, of zet hij alles op het spel voor de ultieme moordaanslag? Moordenaar Kylar Styern staat deze keer voor de grootste uitdaging tot nu toe: hij is vastberaden een godin te doden. Alleen op die manier kan hij het tij nog keren in een wereld die steeds chaotischer wordt. Weeks smeedt de overige verhaallijnen sierlijk aan elkaar, tegen een achtergrond van oplopende spanningen. Zo heeft Logan Gyre de rol van koning, die hem voorspeld was, op zich genomen, maar nu valt zijn land uit elkaar, heeft de bevolking honger en is zijn leger wanhopig verzwakt. De nieuwe Godkoning in het noorden ziet zijn kans schoon en dreigt iedereen onder de voet te lopen. Logan Gyre doet zijn best de orde te herstellen, maar daarmee stelt hij alles nog eens extra in de waagschaal.

‘Toch wandelde Durzo nonchalant naar binnen. De duisternis had voor hem niets vreeswekkends. Zijn ogen namen de schaduwen welwillend op, want ze verborgen niets voor hem. Dát heb ik tenminste nog over. De Negen hadden hun kappen op, behalve Mama K. De meesten wisten natuurlijk wel dat ze hun identiteit voor Durzo niet konden verbergen, al zouden ze het nog zo graag willen. Boven hen uit stak Pon Dradin, de shinga, hoog op zijn troon. Hij zat daar even stil en roerloos als altijd. ‘Iz de vrouw dood?’ vroeg Corbin Fishill. Hij was een modieus geklede, knappe man, die een reputatie van wreedheid had, vooral ten opzichte van de kinderen in de gilden die hij bestierde. Iedereen liet het uit zijn hoofd hem uit te lachen wegens zijn lispelen, want zijn kwaadaardigheid was altijd af te lezen van zijn gezicht. ‘De dingen waren niet zoals u verwachtte,’ zui Durzo. Hij gaf een beknopt verslag. De koning zou spoedig sterven en de man van wie de Sa’kagé had gevreesd dat hij hem zou opvolgen, was niet van plan de troon op te eisen. Daardoor viel deze toe aan Aleine Gunder, die te zwak was om zich met de Sa’kagé te durven bemoeien. ‘Ik stel voor,’ zei Durzo, ‘dat we generaal Agon door de prins laten bevorderen tot bevelvoerend generaal. Agon zou de prins ervan kunnen weerhouden zijn macht te verstevigen,en als Khalidor in actie zou komen…’

Zie ook http://www.brentweeks.com/


 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ