Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [11-03-2011]

Voor vandaag koos ik voor auteurs derde boek. Deze, is net als zijn eerdere twee boeken, ‘Infectie’ en ‘Besmetting’ een thriller voorzien van een technisch onderbouwing, overtuigende karakters en staat aardig bol van non stop harde actie, en al is er dan geen sprake van bovennatuurlijke zaken, het leest als een horror.

Honger’ – Scott Sigler - 2011


Xenotransplantatie, het inbrengen van donororganen van dieren in mensen, is dé oplossing voor het wereldwijde orgaantekort, maar hoe voorkom je dat de organen worden afgestoten?
Een groep wetenschappers zoekt naar de oplossing. De methode? Illegaal. Het resultaat? Een door de computer samengesteld wezen dat genetisch gezien de voorvader van alle zoogdieren zou moeten zijn. Er is alleen één probleem. De wezens blijken geen vriendelijke kuddedieren. Ze zijn groot. Gevaarlijk. Genadeloos. En ze hebben HONGER!

‘Op het scherm was een opname te zien via een bewakingscamera boven in de hoek van een laboratorium. Een man kroop langzaam over de vloer. Hij hoestte aan één stuk door. Het was het soort zware, langdurige hoest waardoor je middenrif zo verkrampt raakt dat je je gaat afvragen of je nog wel adem kunt halen. Bij elke hoestaanval gaf hij natte, gelig roze schuimvlokken op die zich voegden bij het schuim dat zijn kin al bedekte en zijn witte laboratoriumjas had bevlekt. Steeds wanneer hij zwakjes de ene arm voor de andere zette maakte hij een geluidje, iengg. Onder op het scherm: DR. PONS MATAL. ‘O, verdomme,’ zei Paul, ‘dat is Pons.’ ‘Ken je die vent?’ ‘Vluchtig. Ik heb zijn onderzoek gelezen en op een paar virologencongressen samen met hem in een panel gezeten. En we zijn een keer samen’ een biertje gaan drinken. Briljante vent’.’Hij gaat heel hard achteruit, zei Curry met verbeten kaken terwijl hij de man gadesloeg. ‘Wat gebeurt er met hem?’ Paul kende het antwoord maar al te goed. Precies drie jaar geleden had hij mensen ook op zo’n manier zien sterven.’

http://www.scottsigler.com/

 

Honger / Scott Sigler

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ