Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [04-02-2011]

Voor vandaag het te prijzen tweede, angstaanjagende, en al snel escalerende deel van een horror trilogie waarin alles draait om de strijd tussen mens en monster.

‘De Meester’ #2 ‘De Val’ – Guillermo del Toro & Chuck Hogan - 2010

In New York is iets vreselijk misgegaan. Het virus dat ontketend werd in De Meester heeft de stad in zijn greep. Te midden van de chaos leidt CDC-inspecteur Eph Goodweather een groep die de plaag wil stoppen. Maar het zou wel eens te laat kunnen zijn. Ondanks al zijn kennis kan Eph zijn geliefden niet beschermen. Zijn ex-vrouw Kelly is door de Meester zelf besmet en is op jacht naar haar zoon Zack. Eph en zijn team, bijgestaan door professor Abraham Setrakian en Vasily Fet, moeten het opnemen tegen een vijand wiens ultieme doel verschrikkelijker is dan het uitsterven van de mensheid.

‘Bij het groenige licht van de fluoriserende wandlamp stond Abraham Setrakian in zijn badkamerspiegel te kijken. Spiegels brengen slecht nieuws, dacht hij. Een oude man voor nog een oudere spiegel. De randen van het glas waren zwart uitgeslagen van de ouderdom, en de vlekken onder het oppervlak kropen steeds dichter naar het midden. Naar hem.
Nog even, dan ben je dood.
Dan zag hij in de spiegel met de ouderwetse zilverlaag achter het glas.
Al heel vaak had hij oog in oog gestaan met de dood, of met dingen die erger waren dan de dood; maar dit was iets anders. In zijn spiegelbeeld zag hij iets onvermijdelijks. En toch vond Setrakian op de een of andere manier troost in de waarheid van antieke spiegels.’

Zie ook http://www.thestraintrilogy.com/

Zie ook de tip van deel 1: 17-07-2009

 

De Val

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ