Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [05-02-2010]

Voor vandaag, een vrij recent uitgekomen Fantasyroman, een Urban, en één waarin heden en verleden samenkomen. De personages zijn, zowel de hedendaagse als diegene uit het verleden overtuigend, en hoewel de acties zich afspelen op een kleine schaal, is het verhaal er niet minder spannend om.

Ysabel’ – Guy Gavriel Kay – 2009

De Provence: een schitterend landschap, eeuwenoude steden, bijzondere archeologische locaties en een bloedige historie. Guy Gavriel Kay situeerde er deze roman waarmee hij een nieuwe richting insloeg en definitief doorbrak. Ysabel toont aan dat geschiedenis – van een cultuur en een familie – zich niet laat begraven. De vijftienjarige Ned Marriner is met zijn beroemde vader op werkvakantie in Zuid-Frankrijk. Terwijl zijn vader de kathedraal Saint-Saveur fotografeert, gaat Ned het gebouw in. Daar ontmoet hij de aantrekkelijke Kate Wenger. In de kathedraal zien ze een man met een mes uit een onderaardse ruimte glippen. Wat ze daar aantreffen verontrust en intrigeert hen mateloos. Op het spoor van een oeroud geheim bezoeken ze op Allerzielen een Keltisch fort. Daar worden ze pionnen in een mystiek conflict dat steeds weer oplaait en de geschiedenis van de streek al 2500 jaar bepaalt. Hun wereld zal nooit meer hetzelfde zijn.

‘Het bos liep tot de rand van het terrein tot aan het grind van de oprijlaan, het elektronische toegangshek en de groene afrastering van gevlochten staaldraad die de everzwijnen buiten hield. Het donkere geboomte omhulde nog een ander huis dat op de helling verscholen lag en strekte zich van daaraf ten noorden van de villa over de steile helling uit als een woud dat die naam volledig waard was. De wilde zwijnen / sangliers / waren alom op zoek naar voedsel, vooral in de winter. Zo nu en dan was het geluid van geweerschoten te horen, al mocht er tussen de eikenbomen en op de open plekken om zulke dure behuizingen heen officieel niet worden gejaagd. De welgestelde eigenaars langs de Chemin de l´Olivette deden wat ze konden om de serene rust van hun dagen en avonden hier in de landelijke omgeving boven de stad te beschermen.´

Zie ook http://www.brightweavings.com/ 

Ysabel / Guy Gavriel Kay

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ