Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [14-08-2008]

Voor vandaag het recent uitgebrachte afgeronde eerste deel van een serie die origineel voltooid is, waardoor we het nog dit jaar het tweede deel kunnen verwachtten. Het is een verhaal vol van drama, actie, en overtuigende karakters.

'Elfenvuur' - Monika Felten - 2009

De jonge Ilahja wordt door verschrikkelijke herinneringen geplaagd. Als kind was ze er namelijk getuige van hoe haar familie omkwam in een zee van vuur. Kort daarop werd Thale door de legers van de wrede veroveraar An-Rukhbar onder de voet gelopen. Alle menselijke druden dat wil zeggen, diegenen die de aanval overleefden werden ingemetseld, evenals de Nevelelfen. Maar kort voor hij zijn laatste adem uitblies, voorspelde de Drude aller Druden met profetische zekerheid de komst van een redder, die de duistere machten zal overwinnen, die Thale weer uitzicht zal bieden op vrede en voorspoed. Om te voorkomen dat de profetie bewaarheid wordt, maakt An-Rukhbar met behulp van magie alle toekomstige zwangerschappen onmogelijk. Vrouwen die toch een kind baren, wacht een afschuwelijk lot. Tot haar grote schrik ontdekt Ilahja dat ze zwanger is, en ze getroost zich alle moeite om de eerste tekenen te verbergen. En zo geschiedt het dat in een donkere nacht en onder erbarmelijke omstandigheden Ilahja's kind ter wereld komt. Het is een meisje, Sunnivah, dat zich in het geheel niet bewust is van de moeilijke taak die haar wacht...

Toen ze eindelijk de moed opbracht om haar ogen te openen wenste ze meteen dat ze het niet gedaan had. Minder dan drie passen bij haar vandaan zat een reusachtige zwarte krijger op een steen. De griezelige blik in zijn roodgloeiende ogen rustte dodelijk kalm op haar. Hij merkte meteen dat ze wakker was. Toch verroerde hij zich niet direct. In n klap besefte Shari hoezeer ze het gevaar onderschat had waarin ze zich bevond, en hoe ontzettend dom het van haar geweest was om niet meteen te zijn teruggekeerd om haar volk te waarschuwen. Maar het elfenmeisje had geen tijd meer om over haar fouten na te denken. Een triomfantelijk geluid dat niets menselijks had, weerklonk plotseling uit de keel van de krijger. De malin van zijn zwarte wapenrusting rinkelde en hard leer kraakte terwijl hij overeind kwam. Langzaam kwam hij op Shari toe, terwijl hij met zijn geweldige, tweesnijdende bijl uithaalde voor n dodelijke slag. Shari lag op de grond. Ongekende ontzetting verlamde haar en haar verschrikte ogen zagen hoe de glimmende kling snel en onverbitterlijk op haar neerdaalde. Uit haar keel kwam nog een laatste wanhopige kreet, maar er was niemand die haar nu nog kon helpen. Toen de bijl het ranke lichaam van de jonge nevelelf beroerde, verstomde ze, en op de harp in de troonzaal van Numark weerklonk een klagende wijs. Zelfs de bloemen in de tuin van het paleis weenden en sloten een zonnegang hun kelken.

Zie ook http://www.monikafelten.de/

 

Elfenvuur / Monika Felten

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ