Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [03-07-2009]

Voor vandaag een opzichzelfstaande OorlogFantasy roman. Een verhaal rijk aan verbeelding, actie, soms bijtend en stuitend. Een verhaal waarin bijzondere ontmoetingen, een wel zeer belangrijke plaats innemen. En met overtuigende karakters, ook waar deze ronduit monsterachtig zijn.

'De Trollen' – Christoph Hardebusch – 2009

De oorlogszuchtige dwergen, geholpen door duistere machten, maken plannen om de wereld te overheersen. Noch de mensen, noch de elfen onderkennen het gevaar, dus is het aan de trollenkrijger Druan en zijn kameraden om dit kwaad te bevechten. Terwijl mensen hun dagelijkse gang gaan, strijden de trollen diep onder de grond een hopeloze strijd. Een aantal van hen gaat op weg om de bron van het kwaad te ontdekken. Maar alleen wanneer de mensen en de trollen broeders in de strijd worden, kan het lot van de wereld gered worden.

‘In het binnenste van de wereld, diep onder het land, heerste eeuwige warmte en duisternis. Eindeloze tunnels en grotten strekten zich uit tussen de beenderen van de bergen en boden ontelbaar veel schuilplaatsen. Geen meedogenloze zon die het lijf verbrandde beheerste hier de dagen, maar toch was er warmte om de tergende kou te verdrijven die bezit had genomen van de Duistere Geest. Zo kon hij dromen en slapen en zijn pijn vergeten. Hij had visioenen over het land waarvan het lot onlosmakelijk verbonden was met het zijne en dat zijn macht verstoorde. Soms sliep hij rustig en vredig, dan weer verstoorden beelden vol van bloed en dood zijn rust en kwelden hem. Vroeger zongen de mensen voor hem, brachten zijn geest tot bedaren, lenigden de pijn met hun liederen, maar deze tijden lagen al ver in het verleden.’

http://www.hardebusch.net/


  

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ