Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [13-03-2009]

Voor vandaag, een zeer gewelddadige thriller, een eeuwenoude moord… een duistere vrijmetselaarsloge… een samenzwering met fatale gevolgen – en special agent Ben Hope moet vluchten voor zijn leven.

Het Mozartcomplot’ – Scott Mariani - 2009

De mooie Leigh Llewellyn, een wereldberoemde operazangeres en een oude vlam van Ben, heeft diens hulp ingeroepen bij het onderzoek naar de mysterieuze dood van haar broer, de pianist Oliver Llewellyn. Het officiële bericht is dat Oliver gestorven is tijdens zijn onderzoek naar de dood van Wolfgang Amadeus Mozart, maar de feiten kloppen niet. Olivers onderzoek wijst uit dat Mozart, een vooraanstaand lid van de vrijmetselarij, mogelijk is vermoord door een radicale splintergroepering van dit geheime genootschap. De enige aanwijzingen zijn gelegen in een eeuwenoude brief, vermoedelijk door Mozart zelf geschreven. Als Leigh en Ben videomateriaal onder ogen krijgen van een rituele moord die wordt begaan door een groep mannen met zwarte kappen, realiseren ze zich dat de gevaarlijke sekte uit de tijd van Mozart nog steeds bestaat en zich door niemand laat tegenhouden. Hun onderzoek naar 'het Mozartcomplot' voert Leigh en Ben via het illustere Oxford en het sprookjesachtige Venetië naar het keizerlijke Wenen en de majestueuze besneeuwde bergen van Slovenië - een bloedstollende race tegen de klok.

‘Krijg de tering! Hij taste onder zijn stoel en pakte zijn reservewapen, een Ithaca 12-jachtheweer, zwart en bruut, van pistoolkolf tot afgezaagde loop nog geen zestig centimeter lang. Het buisvormige magazijn was geladen met hagelpatronen, het soort waarmee je een gebarricadeerde kamer binnen kunt dringen zonder dat je de deur hoeft te openen. Hij zwaaide zijn benen uit de Land Rover. ‘Ik ben zo terug,’verzekerde hij Catherine. De drie mannen liepen net over de veranda aan de voorkant toen hij van achteren naderde. Twee van hen, de dikke en de langharige, maakten een geintje in het Turks. De derde zag er serieus uit: tatoeages, strak naar achteren gekamd haar, rinkelende sleutelbos. Hij had een Chinese nep-Colt 1911 A1 achter zijn riem gestopt, achter zijn heup, met de hamer amateuristisch omlaag. Toen het metalige klikken van de slede van de Ithaca door de lucht sneed, tolden de drie mannen met grote ogen om hun as. Niemand had tijd om naar een wapen te grijpen. Een sigaret viel uit een open mond. Hij staarde hen een halve seconde kil aan voordat hij het magazijn van de Ithaca van dichtbij leegschoot in hun lichaam.’

Zie ook http://www.scottmariani.com/  

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ