Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [08-08-2008]

Voor vandaag koos ik voor de tweede thriller met Max Mingus, de harde maar sympathieke hoofdpersoon uit Mr Clarinet: voormalige leestip. Het verhaal speelt zich af in de periode dat Mingus nog bij de politie van Miami werkzaam is. Het is een bijzonder hard verhaal en sommige sc�nes zijn dermate gruwelijk dat lezers met een zwakke maag dit boek beter ongelezen laten. Maar diegene die Mr Clarinet met genoegen hebben gelezen, zullen ook Solomon weten te waarderen.

Solomon� � Nick Stone � 2008

In het Miami van de jaren '80 van de 20e eeuw is de politie corrupt, tiert de drugshandel welig, is moord aan de orde van de dag en beheerst voodoo het leven van veel naar Amerika gevluchte Haitianen. In deze wereld proberen Max Mingus en zijn partner Joe de wet te handhaven. Terwijl ze illegale prostitutie onderzoeken, worden ze geconfronteerd met uiterst gewelddadige moorden. Ze vinden geen gehoor bij hun superieuren, geliefden worden gekidnapt en uiteindelijk dreigen ze zelf slachtoffer te worden van Solomon, een geheimzinnige en zeer invloedrijke en gevaarlijke man uit Ha�ti. Deze zeer gewelddadige en keiharde roman schetst een zeer sombere wereld waarin vrijwel niemand te vertrouwen is. De enige rechtschapen mannen zijn Max en Joe die vanuit een geheime garage zelfstandig onderzoek doen. De gruwelijke martelpraktijken, gewelddadige moorden en intimiderende voodoopraktijken vereisen lezers met een sterke maag.

�De mond was helemaal bedekt met een groteske muilkorf van bedrijvige aasvliegen � van gewone vleesvliegen te onderscheiden door hun gestreepte zwart-witte lijven. De ogen waren allang weg, eveneens de oogleden: allebei opgevreten door insecten. De kassen waren twee nesten van wriemelende maden, die de kleur en structuur van ranzige boter hadden. De maden werden een voor een opgepikt door een ordelijke colonne van metaalgroene spiegelkevers, die in een lange rij van het linkeroor van het lijk naar boven marcheerden, elk een maden in hun kaken namen, ze uit hun gemeenschappelijke huis trokken en ondanks hun verwoede spartelingen naar het rechteroor versleepten, in evenwijdige afdalende stromen. Van bovenaf gezien leek het net of de wriemelende oogkassen van de zwarte man grote glanzende tranen huilden. �

http://www.nickstone.co.uk/


 

Solomon / Nick Stone

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ