Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [30-05-2008]

Voor vandaag een vorig jaar verschenen filmisch geschreven avontuurlijke historische thriller, met een Indiana Jones achtige heldin�. Het Victoriaanse Londen is in de ban van een serie moornaar van hoertjes, het koningshuis wordt bedreigt, is er wellicht sprake van een duistere vloek�


De Schaduw van Thot� � Michael Peinkoffer � 2007

Archeologe Sarah Kincaid is gespecialiseerd in de oud - Egyptische geschiedenis, en misdaadzaken behoren eigenlijk niet tot haar onderzoeksgebied. Maar het Britse koningshuis wordt door een onbekende kracht bedreigd en vraagt vertwijfeld om haar hulp, want Londen wordt geteisterd door mysterieuze moordgevallen. Waarom worden de slachtoffers beroofd van hun organen? Waarom laat de moordenaar hi�rogliefen achter op de plaatsen delict? Is het een oeroude vloek die zich op het koningshuis richt?

�Sir?�vroeg Grace verlegen, terwijl ze voorzichtig naderbij kwam en een blik in de koets wierp. Een ogenblik lang kwam haar een ijzige kou tegemoet, en de zekerheid dat iemand in de koets haar met een doordringende blik aanstaarde, vervulde haar van angst. De plotseling drang om zich om zich om te draaien en op de vlucht te slaan overviel haar, maar de gedachte aan de florijn die voor de komende dagen een volle maag en een dak boven het hoofd beloofde, weerhield haar. �Moet ik naar binnen komen, sir?� fluisterde ze, maar uit het donker kwam geen antwoord. In plaats daarvan leek zich in de koets iets te bewegen. Het zachte geritsel van stof was hoorbaar en een helder, metalen geluid, zoiets als het luiden van een klokje, Maar het was geen klokje � het was een dolk, zo scherp als een scheermes. Grace Brown had zelfs geen tijd om te schrikken, toen het schitterende witte lemmet uit de duisternis kwam en met een enkele streek haar hals doorboorde. Een golf van bloed verdronk haar dromen en angsten, haar hoop en haar vrees, nog voor in het verre Westminster de slag van de Big Ben was weggestorven.

Zie ook http://www.michael-peinkofer.de/


 

De Schaduw van Toth / Michael Peinkofer

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ