Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [14-03-2008]

Voor vandaag, een afgerond Fantasy verhaal, een verhaal vol van magie, strijd, heldendom, verraad, maar ook van onverwachte bondgenootschappen en liefde. Het is een game novel, gebaseerd op het computerspel WarCraft.

De Dag van de Draak� � Richard A. Knaak - 2007

Vroeger heerste er harmonie in de wereld van Azeroth. Elfen, dwergen en mensen leefden er vredig samen. Totdat een demonische leger, het Brandende Legioen, de rust voor altijd verstoorde. Nu strijden orken, draken, dwergen en trollen om de macht in de verdeelde, roerige rijken van Azeroth. De jonge magi�r Rhonin is onderweg naar het door orken overheerste land Khaz Modan. Daar ontdekt hij een duistere samenzwering. Rhonin ziet zich gedwongen een gevaarlijk bondgenootschap te sluiten met oeroude wezend van lucht en vuur. Kan de jonge magi�r met hun hulp de wereld van Azeroth nog een nieuwe morgen bezorgen.

�De Drakenkoningen bevrijden� voor sommigen een schier onmogelijke, onwaarschijnlijke queeste, voor anderen een zekere dood. De Dragonmaw-clan zou Khaz Modan altijd in zijn greep houden, temzij Alexstrasza zou worden bevrijd. En zolang de orken daar het werk van de Horde voortzetten, zouden zij samen met de troepen in de bewaakte enclaves een gevaar blijven vormen. Het gerommel van een onweersbui haalde Rhonin uit zijn gepeins. Hij keek omhoog, maar zal alleen een paar donzige wolkjes aan de hemel. Opnieuw hoorde hij gedonder. Elke spier in zijn lichaam spande zich aan toen een enorme schaduw over hem heen viel. Een oorverdovend gebrul deed de hele omgeving trillen en het leek alsof het landschap als door een tornado werd opengescheurd. Rhonin draaide zich opnieuw om naar de hemel, maar keek recht in de muil van de hel. Een vuurrode draak domineerde zijn blikveld, met in zijn klauwen wat er nog over was van zijn paard en zijn kostbare en met zorg ingepakte proviand. De karmozijnen kolos verorberde in een hap de rest van het karkas, en had zijn ogen al gericht op de kleine, zielige figuurtjes onder hem. Op de schouders van het beest zat een groteske, groene figuur met scherpe slagtanden en een strijdbijl. Hij blafte bevelen in een rauw klinkende taal en wees direct naar Rhonin. Met zijn bek wagenwijd open en zijn scherpe klauwen uitgestrekt dook de draak op hem.�

Zie ook http://www.sff.net/people/knaak/Welcome.html


  

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ