Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [11-05-2007]

Voor vandaag, het eerste deel van de trilogie �De Windzangers�. Een verhaal dat weliswaar eerder dramatische dan spannend genoemd kan worden, wat niet wil zeggen dat er geen spannende sc�nes inzitten, maar ontegenzeggelijk boeiend is.

De Windzangers� #1 �De Vlucht� � Megan Lindholm aka Robin Hobb � 2007

Ontdaan vanwege het gewelddadige verlies van dierbare familieleden door toedoen van de Harpijen, achtervolgd door spookbeelden van haar wraakneming op de moordenaars � dat zijn de overheersen de aspecten in het leven van de jonge Ki. Nu is Ki op de vlucht. Elke vorm van bezorgdheid, ook die van de mensen die haar het meest nabij staan, wijst ze resoluut van de hand. Ze wil alleen nog maar alleen zijn, leven als een banneling, en dat leven valt bepaald niet mee. Het betekend ook dat zij het in haar eentje zal moeten opnemen tegen haar achtervolgers, de wraakzuchtige Harpijen. Als het web van de wraak wordt aangehaald en het voor Ki bijna te laat is, is de redding nabij. Iemand met een verbazingwekkend vindingrijke geest schiet haar te hulp.

�Tegen de enorme klifwand van leisteen was de vrouw, die zonder enig gereedschap met pijn en moeite omhoogklom, niet meer dan een nietige vlek. Haar leren wambuis en grof geweven broek waren bedekt met gruis, waardoor ze nauwelijks te onderscheiden was van de steile wand. Ze droeg haar lange, bruine haar in een gevlochten knot, zodat ze er tijdens het klimmen geen last van had. Maar de wind had haar kapsel verwaaid en losse haarslierten kleefden als een spinnenweb tegen haar bezwete gezicht. Omdat ze haar beide handen bij het klimmen nodig had, wreef ze haar gezicht langs de rots om de haren voor haar ogen weg te krijgen. Lang geleden was de begroeide berg door een aardbeving gespleten en aan gruzelementen gevallen. Wat ervan was overgebleven, was een berg puinsteen, steile breukvlakken met hier en daar nog stukken begroeiing op de top. Die ochtend had ze nog aan de voet van de wand gestaan, in het kreupelbos van jonge bomen die na de aardbeving in het puinsteen waren geworteld en had ze op ongeveer driekwart van de zwarte, stenen wand die voor haar omhoog torende een richel ontwaard. Even was de wanhoop haar nabij geweest, toch was ze aan de klim begonnen.�
 

De Vlucht - De Windzangers 1 / Megan Lindholm

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ