Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [09-03-2007]

Voor vandaag een historische thriller zich afspelend in het Engeland van het Victoriaanse tijdperk, rijk aan actie en avontuur en met een scheut Fantasy. De karakters zijn geloofwaardig, hoewel de drie hoofdkrakters, wel enigszins apart zijn.

De Glazen Boeken van de Dromeneters� � Gordon Dahlquist � 2007

Het begint met een simpel briefje: �Roger Bascombe wenst Celeste Temple hierbij te informeren dat hun verloving is be�indigd�. Miss Temple woont op dat moment pas drie maanden in het Victoriaanse Londen. Ze is vastberaden uit te vinden waarom Roger haar heeft verlaten en volgt hem incognito. De tocht leidt haar naar het mysterieuze en verboden Harchmort Manor, waar ze niet alleen haar ex-verloofde aantreft� In luxueuze bordelen en gotische landhuizen, waar intriges en gruwelijke experimenten plaatsvinden, wordt heimelijk een sinister complot gesmeed om de wereld te veroveren. Wanneer haar vermomming wordt ontdekt, schieten de vriendelijke huurmoordenaar �Kardinaal Chang� en de aantrekkelijke maar gedesillusioneerde arts Abelard Svenson haar te hulp. Gezamenlijk trotseren ze vele gevaren, maar zijn ze in staat de kracht van de mysterieuze glazen boeken te weerstaan?

�Ze keek om zich heen. Vlak bij haar op de grond lag een grote steen, ongeveer tweemaal zo groot als haar vuist, met een scherpe rand. Ze boog zich voorover en raapte hem op. �Laat liggen!�siste Farquhar, en richtte de revolver op haar. �Schiet maar,� antwoordde Miss Temple. Ze gooide de steen naar zijn hoofd. Hij slaakte verrast een kreet en loste een schot. Ze voelde de schroeiplek aan de zijkant van haargezicht. De steen vloog langs Farquhar heen en sloeg tegen het rijtuig. Door de klap , die vrijwel tegelijk met het schot weerklonk, schoten de paarden weg. De open koetsdeur sloeg tegen Farquhars achterhoofd, waardoor hij zijn evenwicht verloor en richting het naderende achterwiel tuimelde. Voor Miss Temple goed en wel kon bevatten wat ze gadesloeg, raakte het wiel Farquahars been, waardoor hij met een kreet van schrik onder het rijtuig viel. Het wiel reed met een afschuwelijk knappend geluid over hem heen, waardoor hij vreemd stil werd. Het rijtuig verdween in de verte en was al snel niet meer te zien of te horen.�

 

De Glazen Boeken van de Dromenters / Gordon Dahlquist

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ