Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan en Ezzulia wekelijks een leestip.

- Beldaran [01-12-2006]

Voor vandaag een roman, een debuut, een echte pageturner, een verhaal rond twee vrouwen en de waarheid t.o.v. het verleden van een van hen, en dat levert een wel zeer boeiend verhaal met realistische karakters en een klasse sfeersetting.

Het Dertiende Verhaal� � Diane Setterfield - 2006

Margaret Lea werkt in de antiquarische boekhandel van haar vader. Op een dag krijgt ze een brief van de beroemde en mysterieuze Vida Winter, een schrijfster wier populariteit niet heeft geleden onder haar teruggetrokken bestaan. Tot nu toe speelde Vida Winter een spel met journalisten die haar interviewden; ze vertelde hun allerlei verhalen over haar leven, die ze allemaal verzonnen had. Nu is oud en zwak en wil ze eindelijk de waarheid vertellen. Vida Winter vertelt Magaret het huiveringwekkende verhaal over de familie Angelfield, over haar mooie en eigenzinnige moeder Isabelle en over de zwijgzame tweeling Adeline en Emmeline. Magaret gaat geheel op in Vida�s verhaal, maar ze weet ook dat ze feiten en fictie moet zien te scheiden. En dat ze, daar waar een schrijfster als Vida Winter verhalen verzint, als taak heeft de waarheid te achterhalen.

�Het was november. Het was nog niet laat, maar de lucht was al donker toen ik Laundress Passage in liep. Papa, die zijn werkdag erop had zitten, had de verlichting in de winkel uitgedaan en de luiken gesloten, maar om mij niet in het donker thuis te laten komen had hij de lamp op de trap naar het bovenhuis aan gelaten. Het licht viel rechthoekig en wit als een vel papier door het glas in de deur op de natte stoep en terwijl ik in de rechthoek stond, op hert punt de sleutel om te draaien, zag ik de brief. Hij lag als een tweede witte rechthoek op de vijfde tree van onderen, waar ik hem niet over het hoofd kon zien. Ik trok de deur achter me dicht en legde de sleutel van de winkel op zijn vaste plekje achter de Nieuwe geometrische principes van Bailey. Arme Bailey. Er had al dertig jaar niemand meer naar zijn dikke grijze boek gevraagd.�

Zie ook http://www.thethirteenthtale.com/bookstore.html 

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ