Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan en Ezzulia wekelijks een leestip.

- Beldaran [17-11-2006]

Voor vandaag een mooie, recent uitgebrachte anthologie van Nederlandse en Vlaamse meesters van de huiveringwekkende vertelkunst, uitgebracht door de kleine, maar zeer wel aan de weg timmerende uitgever Suspense Publishing en met een voor deze bundel exclusief geschreven introductie door de immens populaire Dean Koontz.

Horrorarium� � anthologie � 2006

Dat bloemen van mensen houden mogen zo zijn, maar na het lezen van Thomas Olde Heuvelts bijdrage �Tulpen en windmolens in het Land der Champignons� heb ik zo mijn twijfels. En in mijn werk heb ik regelmatig te maken met koeriersdiensten, dat was tot voor kort geen probleem, maar na het lezen Jack Lance �Late leveringen��

Verder komen we Dexter Davids, tegen in de �Speelgoedpop� van Bavo Dhooge, die op een ochtend wakker wordt en merkt dat hij aan ��n voet zes tenen heeft.

En Lincoln Messler in het verhaal �De deur� van Johan Deseyn, vindt in zijn huis opeens een deur die er voorheen nog niet was.

Een duistere gast waart rond in het verhaal �De eeuwige slaap� van Nico de Braeckeleer, en in de gangen van een ziekenhuis. Dit verhaal is niet geschikt voor aanstaande vaders en moeders.

Verder trakteert de Vlaamse grootmeester Eddy C. Bertin ons niet alleen op een hedendaags Cthulthu verhaal, �De piercing van Pricilla Petersen� maar ook op de essay The horror! Oh, the horror of it all!

En wat het geheim is van de verleidelijke Vera L�oni, daar lezen we alles over in de �Verlossing� van Gerhard Hormann.

En tot slot, een extra bijdrage van Jack Lance, het verhaal Tikken.

�Rick tuurde naar het horloge. Behalve het uurwerk (en zijn onafscheidelijke fles Dewa�s, dat niet te vergeten) was de tafel leeg. Rick had bewust alles weggeschoven. Hij wilde alleen zijn met het horloge. Hij wilde er goed naar kunnen kijken. Charles en hij waren lange tijd pokermaatjes geweest. Charles had het spel als geen ander gespeeld. Als Charles erbij was moest je op je portemonnee letten. Met zijn vieren (Rick, Charles, Mick en John) hadden ze geregeld pokeravondjes gehouden en bijna altijd had Charles hun schamele centen bij elkaar gegraaid. Het was of hij de gave had gehad door de kaarten van zijn vrienden heen te kunnen kijken. Charles had jaloezie gewekt. Niet alleen door de behendigheid als kaartspeler, ook vanwege het succes dat hem in het dagelijkse leven aanwaaide. Herstel, dacht Rick, was komen aanwaaien.�
 
Horrorarium
 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ