Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan en Ezzulia wekelijks een leestip.

- Beldaran [10-11-2006]

Voor vandaag , een avontuurlijke historische roman, die net als de eerder door mij getipte �Het Laatste Legioen� zich afspeelt in de tijd van het groot Romeinse rijk, met een vleugje Fantasy. Een verhaal met goed neergezette karakters, verraad, heldenmoed en top drama.

De Afgezant van Rome� � Valerio Massimo Manfredi � 2006

Anatoli�, 260 na Christus. Een tiental Romeinse soldaten wordt door de Perzen gevangengenomen. Hun lot is bezegeld: ze zullen als slaven wegrotten in de Mijnen. Hoofdman Marcus Metellus Aquila organiseert een spectaculaire ontsnapping. Uiteindelijk komen ze terecht bij een Chinese prins, die hen in dienst neemt. Wanneer Marcus Metelles na een lange tocht door de wouden van India, de Himalya en de woestijnen van Centraal-Azi� eindelijk in het hart van China komt, ontdekt hij dat het �Verloren Legioen� hem eeuwen geleden is voorgegaan.

�De man nam een slok en begon te praten. �Verraad! Waarschuw de keizer��
�Wie ben je? Vroeg Clelia. �Wie ben je?�
De man was aan het einde van zijn krachten. �Ze hebben ons overrompeld en afgeslacht� Waarschuw de keizer� en zeg dat hij� dat hij niet moet gaan� Het is een hinderlaag� het is een� � Toen zakte zijn hoofd zielloos naar achteren.
Er ging een koude rilling door Clelia heen, omdat ze zich plots realiseerde wat er gebeurd was en wat er daar, op een steenworp afstand, stond te gebeuren, als ze dat moorddadige plan dat door de vijand in gang was gezet niet snel zou stoppen.
Ze rende de trap op, stak de binnenplaatst over en sprong de straat op. De Stad lag er nog steeds verlaten bij en Clelia rende zo hard ze kon.� 
De Afgezant van Rome / Valerio Massimo Manfredi
 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ