Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan en Ezzulia wekelijks een leestip.

- Beldaran [12-05-2006]

Op 7 okt jl tipte ik het eerste deel http://www.ezzulia.nl/forum/viewtopic.php?t=1083 van de serie �De Heksenmeesters van Saramyr� waarvan binnenkort het afrondende deel uitgebracht zal worden, daarom heb ik voor vandaag gekozen voor het tweede deel. Spannend en met prima verbeelding geschreven door een auteur die niet heeft gekozen voor Keltische of Noors geori�nteerde Fantasy, maar liet zich inspireren door het Verre Oosten.

Geheimen van Saramyr� � Chris Wooding � 2005

In het ooit zo vredige rijk Saramyr neemt de macht van de geheimzinnige en altijd gemaskerde wevers toe. Verschrikking volgt op verschrikking, maar ook het verzet groeit. Veel hangt af van het welslagen van Sarans vlucht door het woud van het mysterieuze land Okhamba. Saran spioneert voor de zusters van de Rode Orde en de Libra Dramach, twee groeperingen die zich tot het uiterste inspannen om de macht van de wevers te breken. Met gevaar voor eigen leven heeft Saran informatie bemachtigd over de heksenstenen, de krachtbron achter de maskers van de wevers en de oorzaak van de smet die het rijk Saramyr bedreigt. Elders wil een oude bekende, Kaiku, een afwijkende met aanzienlijke gaven en een leerling van de Rode Orde, de afschuwelijke moord op haar familieleden door de wevers wreken. In gezelschap van Mishani, die bedreven is in het intrigespel aan het hof en vervreemd is van adellijke familie, vaart ze naar Okhamba om Sarans overtocht naar Saramyr te regelen. Intussen smeedt de weefheer snode plannen om de keizerlijke bloedlijn op gewelddadige wijze voorgoed te be�indigen.

�Ben je gewond?�vroeg hij. �Een beetje gif,� antwoordde Saran. �Maar niet genoeg. Ik denk dat ik een tijdje ziek zal zijn, maar het was niet genoeg. Dat monster rekende erop dat het mijn dood zou worden.�Hij begon weer te lachen. Tsata, die wist hoe sterk Sarans gestel was, vroeg niet door. Hij bestuurde het wezen dat in de stakenval was gelopen. �Waarom sta je te lachen?� vroeg hij. �Goden, wat was dat monster snel, Tsata! Hij grijnsde. �Als je het tegen zoiets moet opnemen en je wint nog ook� Dat is heel� stimulerend.� �Daar ben ik blij om,� zei Tsata. �Maar het is nog te vroeg voor een feestje.� Sarans lach ging over in een onzeker gegrinnik. �Hoe bedoel je?� vroeg hij. �Het monster is dood. Daar heb je onze jager.� Tsata keek met een grimmige blik in zijn lichtgroene ogen naar hem op. �daar heb je ��n van onze jagers, verbeterde hij hem. �Dit is niet het wezen dat ik twee dagen geleden heb gezien.� Saran kreeg het opeens ijskoud. �Er is er nog een,� zei Tsata.�

Voor meer info http://www.chriswooding.com/

 

Geheimen van Saramyr

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ