Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan en Ezzulia wekelijks een leestip.

- Beldaran [24-03-2006]

Voor vandaag, een thriller althans de uitgever noemt het een thriller op de omslag, de auteur noemt het een Fantasy, en ik specificeer het als een Urban Dark Fantasy, uit onverwachte, namelijk Russische hoek. Het is het eerste en afgeronde deel van een dubbel roman, over een duizend jaar oude wapenstilstand tussen Goed en Kwaad die verbroken dreigt te raken door de komst van een jongen. Aangrijpend, spannend en met een overtuigende antiheld, smaakt het mij naar meer.

Nachtwacht�- Sergej Lukjanenko � 2006

Niemand is op de hoogte van hun bestaan � ze zijn niet te onderscheiden van gewone mensen � maar ze bestaan wel: de Anderen. Met Hun buitengewone krachten leven ze tussen de bevolking, die niets merkt van de strijd die in hun midden woedt. Want de Anderen zijn verdeeld. Aan de ene kant staan de aanhangers van het licht, aan de andere kant de aanhangers van de Duisternis. De ene groep heerst gedurende de dag, de andere tijdens de nacht. Al eeuwenlang bestaat er een status-quo tussen deze vijanden. Maar dan komen beide kampen achter het bestaan van een nog jonge ongebonden soortgenoot � een kind - nog met grote krachten. Krachten waardoor het machtevenwicht kan doorslaan in het voordeel van diegene die deze voor zich weet te winnen. Hiermee komt niet alleen de toekomst van de Anderen op het spel te staan, maar die van de gehele mensheid.

�Ik hief mijn hand op en spoot een beetje drank in haar door de transformatie vervormde gezicht. Waardoor komt het toch dat vampiers zo slecht tegen alcohol kunnen? Het dreigende geschreeuw ging over in een zacht gejammer. De vampierin draaide in het rond en stompte met haar handen op haar gezicht waar de huid en het gruwelijke vlees laagje voor laagje van afbladderden. De vampier echter draaide zich razendsnel om en wilde ervandoor gaan. Alles ging bijna t� soepel. Een geregistreerde vampier is geen toevallige voorbijganger met wie je een eerlijk gevecht kunt voeren. Ik smeet de fles drank naar de vampierin, stak mijn hand uit en greep het koord van het identiteitszegel dat gehoorzaam afrolde. Luid kreunend reikte de vluchtende vampier naar zijn keel. �Treed uit de Schemer!�riep ik. Kennelijk begreep hij nu dat hij echt in de knoei zat. Terwijl hij zich op me stortte, probeerde hij de spanning van het strak gespannen koord te halen. Door deze beweging kwamen zijn hoektanden tevoorschijn en begon zijn transformatie. Als de amulet helemaal opgeladen was geweest, zou ik hem gewoon hebben verdoofd. Nu moest ik hem wel doden.�

Meer weten zie http://www.rusf.ru/lukian/english/  (jammer is wel dat de site niet actueel is)

 

Nachtwacht

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ