Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan en Ezzulia wekelijks een leestip.

- Beldaran [20-01-2006]

Voor vandaag, zoals gezegd een intrigerende en speculatieve avonturen roman. Spannend en soms zelfs meer dan dat. Het verhaal, hoewel afspelend in het recente verleden, �ademt� de sfeer uit van de grote klassieken uit het genre.

�De vuurtoren was gedoofd. Heel voorzichtig opende ik een raam. Ze waren weg. Aan de horizon zag een zachte, violette en goudgele strook. Nog met de stok in mijn handen liet ik me als een zoutzak in het zand vallen. Onbekende gevoelens voerden strijd in mijn binnenste. Even later verscheen een schriel zonnetje dat boven het water zweefde. Een kaars in het donker verspreidde wellicht meer warmte dan deze door een wolkensluier gehinderde ster. Maar het was de zon. Op deze zuidelijke breedtegraden waren de zomernachten buitengewoon kort. Het was ongetwijfeld de kortste nacht van mijn leven geweest. Maar het leek me de langste.�

Nachtlicht� � Albert S�nchez Pi�ol � 2005

Aan het eind van de antarctische cirkel, in de jaren na de Eerste Wereldoorlog, nadert een stoomschip een verlaten eiland, ver van alle scheepvaartroutes. Aan boord is een jonge man, op weg om als meteoroloog aan het werk te gaan. Hier zal hij een jaar lang in totale afzondering leven, aan het koude einde van de wereld. Eenmaal aan wal vindt hij geen enkel spoor van de man die hij zou komen aflossen, alleen bossen, een verlaten hut, rotsen, stilte en de omringende zee. En een mysterieuze en zwaar bewapende vuurtorenwachter. Als de nacht, wordt deze plotseling en noodgedwongen een bondgenoot� Het eiland blijkt veel geheimzinniger en vijandiger te zijn dan hij dacht.


  

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ