Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan en Ezzulia wekelijks een leestip.

- Beldaran [06-01-2006]

Voor vandaag een boeiende historische roman met psychologische diepgang. Deze roman werd in heel Scandinavi� genomineerd voor de meest prestigieuze literaire prijs aldaar.

�Wie ben jij?� riep de vader uit terwijl hij naar zijn pasgeboren zoon keek die het bloed nog op zijn opgeblazen gezicht had zitten, niet omdat zich hier een monster openbaarde of omdat dit de gebruikelijke uitdrukking was waarmee hij zijn kinderen begroette; er lag ook geen voorgevoel in de uitroep besloten, een voorgevoel dat men zich deze zoon over duizend jaar nog zou herinneren, misschien wel zolang er mensen zijn die kunnen lezen; de woorden ontglipten hem gewoon, en deze woorden zou men zich gedurende de hele jeugd van de jongen herinneren en ze werden steeds herverteld, als een verhaal, of een omen, als je daar al een onderscheid tussen kunt maken: �Wie ben jij?�

Vorst� � Roy Jacobsen � 2005

De IJslander Gest wordt verscheurd door wraaklust. Op 13-jarige leeftijd wreekt hij de moord op zijn vader door een van de machtigste IJslandse mannen te doden. Hij wordt vogelvrij verklaard en vlucht naar Noorwegen. Maar ook daar blijft de roep om wraak hem achtervolgen. Hij is ervan overtuigd dat hij zijn eer hoog moet houden. Tegelijk komt hij in conflict met zichzelf als hij merkt dat de keuzes die hij maakt ook gevolgen hebben voor zijn omgeving. Langzamerhand ontwikkeld Gest zich tot een visionair, een intelligente en manipulerende dromer en uiteindelijk speelt hij een rol bij de verovering van Engeland in 1016.

  

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ