Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan en Ezzulia wekelijks een leestip.

- Beldaran [02-12-2005]

Voor vandaag een mooi afgeronde eerste vertelling van de serie �Het Vierde Rijk� die bol staat van de actie en waarin het draait om vrijheid en een wereld die bestaat in de schaduwen van onze eigen wereld. Een machtstrijd die we nooit zullen zien en ��n vrouw die staat tussen diegene die de geschiedenis willen beheersen en diegene die hun leven willen riskeren voor de vrijheid.

�Tate grijnsde en liep weer terug naar de tafel. Hij stond maar een paar seconden met zijn rug naar haar toe en benam daarmee bovendien zijn broer het zicht. Maya viel naar voren, op haar knie�n, en trok haar armen zover mogelijk naar achteren. Toen ze zich van de stoel had bevrijd, schoof ze haar armen onder haar achterwerk en benen door. Nu had ze haar handen voor zich. Maya stond op � haar polsen en enkels nog steeds geboeid � en sprong langs Tate heen. Ze maakte een koprol over de tafel, greep haar zwaard en landde vlak voor Bobby Jay. Geschrokken zocht hij in zijn leren jack naar zijn pistool. Maya zwaaide het zwaard met twee handen naar voren en legde zijn hals open; het bloed spoort uit de doorgesneden slagader. Bobby Jay zakte langzaam op de grond. Maar zij dacht al niet meer aan hem. Ze zette het zwaard achter het zwarte rubber van de ventilatorriem en sneed haar benen los. Sneller nu. Ze liep om de tafel heen naar Tate, die bezig was zijn pistool onder zijn wijde T-shirt vandaan te halen. Terwijl hij het wapen optilde, stapte Maya naar links, bracht het zwaard met kracht omlaag en hakte zijn onderarm af. Tate wankelde gillend achteruit, maar zij sprong onmiddellijk op hem af en hakte met het zwaard in op zijn nek en borst. Tate viel, op de grond en Maya stond met het zwaard in beide handen geklemd op hem neer te kijken.�


De Reiziger� � John Twelve Hawks � 2005

De 26-jarige Maya heeft afgezien van de meedogenloze verplichtingen tegenover haar vader en gekozen voor een normaal leven in Londen. Maar Maya stamt af van de Harlekijns � toegewijde strijders die hun leven willen geven om de Reizigers te beschermen, een selecte groep die in staat is verlichting te brengen. De broers Gabriel en Michiel Corrigan wonen in Los Angeles. Al hun hele leven worden ze achtervolgd door geruchten dat hun vader een Reiziger was, ��n van de profeten die verandering in de wereld willen bewerkstelligen. Als Maya hoort dat de broers in gevaar verkeren, stort ze zicht opnieuw in het kille en eenzame bestaan van de Harlekijns. Ze gaat de confrontatie aan met gewetenloze huurlingen die al generaties lang jacht maken op de Reizigers. Er ontstaat een gigantische machtstrijd die een diep verborgen geheim zal onthullen. 
 

De Reiziger

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ