Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's LeestipsDe Komst van de Vuurbrenger / Meredith Ann Pierce

Beldaran geeft in FantasyFan wekelijks een leestip.

- Beldaran [08-10-2004]

Voor vandaag heb ik gekozen voor een mooi afgerond eerste deel van een trilogie. Het verhaal speelt zich af in een wereld waar ook de mens �de tweebeners� woonachtig zijn, maar deze hebben in dit eerste deel geen rol. Het verhaal heeft de spanning en actie van   �Staartjager�s Zang� van Tad  Williams in combinatie met de verhalende kwaliteit van  �Waterschapsheuvel� van Richard Adams. Ik heb het hier over�

 

De Komst van de Vuurbrenger� � Meredith Ann Pierce � 2004

 

Alyan, de prins der eenhoorns, is een heethoofd � tot verdriet van zijn machtige vader, Korr. Met tegenzin staat Korr hem toe met de andere jongeren op pelgrimage te gaan naar hun verloren voorouderlijke thuis. Daar zullen zij hun bestemming zien in de Maanspiegel, een overgangsrite voor allen die toetreden tot de Kring van Krijgers.

De reis is vol gevaren, sluwe pans, bedrieglijke wyverns, loerende parden en afvallige eenhoorns. Hoewel Yan gezworen heeft zich goed te gedragen, leiden zijn nieuwsgierigheid en impulsiviteit hem, zijn vriend Dagg en hun mentor Tek naar de grootste gevaren. Maar keer op keer worden ze gered, waardoor Yan zich gaat afvragen of hij een bijzondere bestemming heeft.

 

Het tweede boek �Duistere Maan� uit �De Vuurbrenger Trilogie� staat gepland voor het voorjaar 2005

 

Voor meer info omtrent de schrijfster en haar werk http://www.moonandunicorn.com/ 


 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ