Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan wekelijks een leestip.

- Beldaran [23-7-2004]

Van deze schrijver tipte ik eerder, dd 19 sep �03 zijn debuut, �De Herst�. Nu heb ik gekozen voorzijn al even sterke, tweede roman. Ik heb het hier over�

Niemandsland�- Jeffrey Lent � 2003

New Hampshire, begin negentiende eeuw. Een man die naar de onheilspellende naam Blood luistert, probeert zich als handelaar in een kleine dorpsgemeenschap te vestigen. In zijn kielzog voert hij Sally mee, een zestienjarig meisje dat hij in een bordeel met pokeren heeft gewonnen. Blood is een geletterd man, maar zijn verleden heeft zijn ziel verteerd. Zijn komst in het dorp vormt de opmars voor een reeks gewelddadige voorvallen die de belangstelling van de buitenwereld trekken. Men probeert Blood de schuld in de schoenen te schuiven. Als twee mannen met een onbekende identiteit verschijnen, wordt Blood gedwongen zijn verleden onder ogen te zien, terwijl Sally een ontsnapping wordt geboden uit haar geknechte leven.
*
Niemandsland is een krachtige roman over moed en misverstand, en over het verlangen naar beschaving in een omgeving die weinig mededogen kent met menselijke inspanningen In een heldere en tegelijk aanlokkende stijl beschrijft JL omstandigheden van totale verlatenheid en rampspoed, maar ook biedt hij de lezer de niet aflatende hartenklop van de hoop en de verlossende kracht van de liefde.

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ