Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan wekelijks een leestip.

De keuze voor vandaag is het eerste deel van een epos over de man die de grootste Romein aller tijden zou worden. Het is een verhaal over gladiatorengevechten, intriges in de Senaat, buitenlandse oorlogen, ambitie, rivaliteit, moed en verraad.

Caesar De Poorten van Rome� � Conn Iggulden � �04

In de eerste eeuw voor Christus ondergaan twee jongens op een landgoed buiten Rome de harde lessen van een traditionele opvoeding als voorbereiding op een leven van soldaat en leider, vriend en rivaal. Gaius en Marcus zijn maar net volwassen als hun wereld plots wordt bedreigd door slavenopstanden, ze voor hun leven moeten vechten en tenslotte naar Rome moeten vluchten. In hun vreemde nieuwe leven in de opwindendste stad op aarde laten ze geen kans onbenut om al haar frivole kanten te leren � en haar gevaren te trotseren. Maar een titanenstrijd staat op het punt uit te barsten. Burgers raken slaags in een bloedig conflict dat de Republiek op haar grondvesten doet schudden. De twee jonge mannen die de wereld zal leren kennen als Marcus Brutus en Julius Caesar, storten zich in het strijdgevoel.

Deze roman leest net zo lekker weg als bijvoorbeeld de �Avalon� boeken van Marion Zimmer Bradley of �Het Laatste Legioen� van Valerio Massimo Manfredi.

�Dit is zo goed, ik wou dat ik het had geschreven�- Bernard Cornwell schrijver van o.a. �De Kronieken v/d Krijgsheren�

(direct bestellen
bij bol.com)


Caesar - de poorten van Rome
Iggulden, C.

 

Caesar 1 Caesar 2 Caesar 3

   

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ