Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan wekelijks een leestip.

Als interim-tipper deze week - Maria Louisa [4-6-2004] Aasgieren / Dan Simmons

Aasgieren� � Dan Simmons � 1991

Aasgieren is een adembenemende, imposante horrorroman over de meest angstaanjagende vampiers die er bestaan: de breinvampiers, wezens met de psychische gave om mensen te �gebruiken�. Zij kunnen andermans gedachten lezen en anderen aan hun wil onderwerpen. Zij kunnen gebruik maken van de zintuigen van een ander, zich voeden met de emoties van iemand anders en een ander dwingen tot onuitsprekelijk gewelddadige handelingen. Elk jaar komt een aantal van hen samen om te vergelijken wie de beste resultaten heeft geboekt. Maar dit jaar gaat er iets mis en zij raken verwikkeld in een niets ontziende strijd. Tegenover hen staat een handjevol mensen:
Saul Laski, een psycholoog die diverse concentratiekampen heeft overleefd en die zijn leven heeft gewijd aan het opsporen van de nazi-vampier von Borchert.
Natalie Preston, wier vader per ongeluk het pad van een stokoude maar levensgevaarlijke vrouw kruiste.
Sheriff Bobby Joe Gentry, die onderzoek doet naar een reeks bizarre moorden.
Samen vormen zij een vreemd en kwetsbaar bondgenootschap tegen het duivelse kwaad.

�Dan Simmons is briljant� oordeelde Dean R. Koontz. En de vakpers in Amerika schreef: Aasgieren moet wel een onvoorstelbaar succesvolle bestseller worden. �Dan Simmons is een van de nieuwe meesters van de moderne horror.� Locus Magazine. �Absoluut verbazingwekkend. Het complexe verhaal steekt vlekkeloos in elkaar en is prachtig geschreven. Simmons heeft een meesterwerk geschreven.� Twilight Zone Magazine. 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ