Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan wekelijks een leestip.

- Beldaran [10-3-2004]
(iets eerder dan normaal, want een booskijkende Onyx)
Tsja...mmm....lastig, dan maar een noodoplossing ;-)

Een echte mondhoek kruller. De diverse politieke kopstukken zijn goed herkenbaar en dat is natuurlijk te danken aan de bijna echte namen, maar ook vooral, aan de �belichting� van de karakters�

De Pias van het Pentagon� � Pieter Nouwen � 2004

Het is voorjaar 2004, Amerika dreigt Nederland met een invasie.

Onder druk van de oorlogshitsers in het Pentagon en dalende opiniepeilingen stuurt de Amerikaanse president een invasievloot richting Scheveningen. De reden? Daar zit topadviseur Heinz Rohue Gevangen, die samen met de regering-Push door het Internationaal Strafhof wordt beschuldigd van het starten van een aanvalsoorlog tegen Irak. Push belaagt Nederland op grond van een Amerikaanse wet uit 2002, die hem toestaat alle middelen te gebruiken om landgenoten uit handen van het Strafhof te bevrijden. Nederland nam destijds niet de moeite tegen deze The Hague Invasion Act te protesteren. De Pias van het Pentagon laat zien welke gevolgen dat kan hebben. Het verhaal steunt op vele feitelijke gegevens en wordt gebracht als een tv-serie; als een docu-komedie waarvan de soms soapachtige stijl past bij het botte machtsstreven van de acteurs. De satire gaat vergezeld van tientallen �commercials� in de vorm van documentaire teksten. Deze combinatie zorgt voor een politiek dat laat zien hoe leugens, gemanipuleerde leeghoofdigheid en ideologische hoogmoed in Washington regeren.

- Beldaran [12-3-2004]
Met een knipoog naar Cornelis zijn veelgeprezen draadje ;-)!.

Een paar jaar gelezen kwam ik via een int. internet forum in contact met Terri Pine een � bewriter� ( www.bewrite.net). Via Terri�s site heb ik haar verhalen leren kennen en waarderen. Toen er dan ook door deze �bewriters� groep een Horror bundeltje, waarin naast een aantal andere schrijvers, Teri Pine met zeven verhalen van haar hand, waaronder het titelverhaal �Chill�, uitgegeven werd, heb ik dan ook geen moment geaarzeld en dit bundeltje aangeschaft.

Als kennismaking met haar werk, een link naar �Chill�, en een chill is het!

http://www.thetalespinner.com/Chill.html 

Daarnaast heb ik gekozen voor een verhaal dat weliswaar niet in dit bundeltje is opgenomen, maar wel een bewijs is van haar diverse schrijftalent. �Jacky Greencoat� een sprookje.

http://www.thetalespinner.com/jacky_greencoat.html

Momenteel werkt Terri Pine aan een roman, een samenvoeging van deze twee genres, wij zouden het een Dark Fantasy noemen, Terri prefereert de term Scary Faerie.

Huiver & geniet!
Bel
 

 

 


  

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ