Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan wekelijks een leestip.

- Beldaran [23-01-2004]

Voor vandaag staat er een tijdreis-fantasy op het menu, een verhaal met een verbluffend hoog tempo en non-stop inventiviteit...

De Poorten van Anubis� � Tim Powers � 1992

Alles lijkt normaal in dit verhaal, totdat professor Brandan Doyle, gespecialiseerd in de grote romantische dichters van de vorige eeuw, ingaat op de uitnodiging een lezing bij te wonen van Samuel Taylor Coleridge in het Londen van�1810 . Zo begint deze wervelende avonturenroman, waarin de doortastende Doyle, onder levensgevaarlijke omstandigheden, zijdelings of direct te maken krijgt met de machinaties van:
- een eeuwenoude Egyptische tovenaar die door middel van zeer krachtige magie de wereldgeschiedenis denkt te veranderen.
- een weerwolf die voortdurend van gastheer verandert en bij elke wisseling zijn slachtoffer om het leven brengt om zijn geheime identiteit te verbergen.
- een afschuwelijk verminkte clowneske misdadiger die verschrikkelijke experimenten op zijn medemensen uitvoert.
- een gehersenspoelde lord Byron, geprogrammeerd om koning George te vermoorden.
Alsof dit alles nog niet voldoende is, als Doyle meent voorgoed in het verleden te zijn gestrand en als de wanhoop nabij is, hoort hij plotseling in het negentiende-eeuwse Londen iemand de Beatles-klassieker �Yesterday� fluiten�

En dit zijn ze nog lang niet allemaal, de verhaaldragende elementen en personages die �De Poorten van Anubis�maken tot een reis- en tijdavontuur zonder weerga.
 

 

Tim Powers: De poorten van Anubis


  

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ