Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan wekelijks een leestip.

- Beldaran [16-01-2004]

Nu, het slot �De Gewijde Beker� gepland staat voor komende februari, heb ik voor vandaag, het tweede boek gekozen. Opnieuw een mooi afgerond en spannend verhaal�
Het Zwarte Kruishout� � Stephen Lawhead � 2003

De Kruistocht is uitgevochten. Voorbij en vergeten, zo denkt de jonge boer Duncan Murdozoon althans. Dan komt een oude oom terug uit het Heilige Land � verwond, verbitterd, maar vol intrigerende verhalen die hem en zijn clangenoten op Orkney aan het denken zetten. Het relikwie van de heilige lans is weliswaar veilig bij keizer Alexius, maar er is een nog heiliger relikwie te winnen: een die de kruisvaarders hun belangrijkste overwinning bezorgde, om daarna spoorloos te verdwijnen. Het gaat volgens Duncans oom om het zwarte kruishout waaraan Jezus Christus zelf eens hing om de mensheid te verlossen. Wanneer een groot verlies Duncans leven verwoest, besluit hij tot een persoonlijke kruistocht naar Byzantium, in de voetsporen van zijn vader. Vergezeld van een ontrouwe vazal en een eigenzinnige monnik gaat hij op reis. De Poorten van het Heilige Land worden bewaakt door een groep strijdbare monniken die bekend staan als de Tempeliers. Deze gevreesde orde bezit de sleutels tot Duncans bestemming. Sterker nog: de lotsbestemming van het hele Westen, van de Heuvels in Griekenland tot de de Schotse moerassen, ligt in hun handen.

�Het Zwarte Kruistocht� zet de hero�eke vertelling voort die in �De Heilige Lans� een aanvang nam � Het verhaal van een nobele Schotse familie ten tijde van de kruistochten, en van een geheim genootschap dat zijn rituelen tot op de dag van vandaag voortzet.

Voor meer info: http://www.stephenlawhead.com/ 

 

Stephen Lawhead: Het Zwarte Kruishout


  

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ