Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan wekelijks een leestip.

08-08-2003: DE SKOOK - J.P. Miller

Gelet op de aanhoudende warmte (een gepaste keuze voor deze herhaling van een tip uit de D&D periode) lijkt een verkoelende grot, mij ook wel aardig, hoewel...

�De Skook� - J.P. Miller - 1985

Hoofdpersoon in deze roman is Span Barrman, een gefrustreerde zakenman van middelbare leeftijd. Op een dag wordt hij tijdens het vissen bedreigd door een motorbende. Hij verbergt zich in een grot, maar verdwaalt en komt tot de verschrikkelijke ontdekking dat hij levend is begraven in een ondergronds labyrint, een angstaanjagende wereld van spookachtige gewelven en gangen, prehistorische monsters en een geheimzinnige rivier. Als hij aan het eind van zijn krachten is en de grens tussen waan en werkelijkheid steeds meer vervaagt, krijgt hij hulp van de Skook, een sprookjesfiguur uit de zelfbedachte verhaaltjes, die hij vroeger aan zijn kinderen vertelde. Dankzij de Skook vindt hij nieuwe levensmoed en weet hij de bewoonde wereld te bereiken, waar hij echter al snel moet ervaren door een nog groter gevaar te worden bedreigd.

J.P. Miller, internationaal befaamd romancier, toneel- en scenarioschrijver, dankt zijn bekendheid vooral aan zijn beroemde toneelstuk �Days of Wine and Roses�. Zijn werk is vele malen bekroond, zoals met de Edgar Allan Poe Award voor zijn filmbewerking van �Helter Skelter�en een Emmy voor The People Next Door�.


Author: J. P. Miller
Title: De Skook
Category: Fiction
ISBN: 90-6564-077-0
Publisher: Mingus
Year: 1985
Subjects: Fantasy

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ