Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan wekelijks een leestip.

11-07-2003: RAVEN'S IMPERIUM - Edith Eri LouwRaven's Imperium

Deze week gekozen voor een Fantasy van Nederlandse bodem en wel�. �Ravens Imperium� � Edith Eri Louw � 2001

De komst van Ragna naar de Vrijstaat Magor, een magi�rrijk, veroorzaakt een keerpunt in de geschiedenis. Duizend jaar later is het land in vergetelheid geraakt. Zelfs voor Raven Raffery, projectleider in een archeologisch museum in Perforstad, is het niet meer dan een legende. Raven gelooft heilig in magie en doet verwoede pogingen deze kunst uit te oefenen. Door haar werk komt ze in aanraking met Hinde Tirra N�c, die meer weet dan Raven had durven hopen. Onder de bescherming van Hinde leert zij haar krachten te gebruiken. Dat Raven intussen zelf in de gaten gehouden wordt door iemand die een meer dan professionele belangstelling voor haar koestert ontgaat haar vooralsnog. En terwijl de opbouw van de tentoonstelling �Arche-typen � Beelden van de Ziel� in volle gang is, komt ze oog in oog te staan met haar duistere lotsbestemming. Opnieuw zal de geschiedenis een langverwachte wending nemen.

Ravens Imperium kenmerkt zich door een vervlechting van droom en werkelijkheid, magie en nuchterheid, waarheid en schijn en vraagt slechts om ��n ding: herlezing.

Edith Eri Louw (1967) speelt in deze grote debuutroman een spannend spel met de lezer. Zelden zijn haar personages zoals ze zich voordien en alles in Ravens Imperium blijkt uiteindelijk van belang.
Voor meer info zie http://come.to/ravensimperium

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ