Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan wekelijks een leestip.

25-04-2003: Ring van Eeuwigheid - John C. Vermeulen

Deze week heb ik gekozen voor een verhaal wat zowel leuk is voor de Fantasy als voor de Sf liefhebber.

'Ring van Eeuwigheid' - John C. Vermeulen - 2002

Deel I: In het Europees Centrum voor nucleair onderzoek in Geneve wordt een onbekend en zich bijzonder vreemd gedragend atoomelement afgesplitst. Een man ontwaakt naakt en zonder zijn geheugen op een reusachtige ijsvlakte die bedreigd wordt door een ring van vuur die de halve wereld omspant. Een sateliet verdwijnt spoorloos uit de ruimte en op een Zwitserse autoweg hebben een journaliste en haar zoontje een bijna aanrijding met een middeleeuwse paardenkar. Kampeerders in het woud hebben een verbijsterende ontmoeting met een stel prachtige maar erg onvriendelijke en met zwaarden gewapende amazones.

Deel II: Vissers op zee zien een vreemd gebouwd zeilschip als een Vliegende Hollander komen en gaan. Als in een opslagplaats voor nucleair afval ook nog eens de hoeveelheid giftige vaten op onbegrijpelijke wijze verdubbeld blijkt, krijgen overheid en geheime diensten het duchtig op de zenuwen...

Licht de toekomst van de mens in zijn verleden, of is het precies omgekeerd? Ring van Eeuwigheid is een metafyschische roman waarin een aantal mysteries van de mensheid, zoals de UFO's, de Bermudadriehoek, het raadsel van de tijd, parallelle werelden, de missing link, spoorloze verdwijningen van mensen en dingen... een verrassende en aannemelijke verklaring krijgen.

Een deel uit dit verhaal werd eerder uitgebracht onder de titel Een Ring van Vuur onder J.C.V.'s pen-naam John Linden.

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ