Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan wekelijks een leestip.

31-01-2003: Enkele Reis - Michael Marshall Smith

Ik lees naast fantasy, ook graag humoristische verhalen, thrillers, horrors, detectives en toekomstverhalen, de keuze van vandaag, heeft dat allemaal in zich.

'Schokkend, ontroerend en surrealistisch. Gewelddadig, absurd en grappig. Een ongelooflijk debuut!'- Clive Barker

'Enkele Reis' - Michael Marshall Smith - 1994

Stark is geen gelukkige man. Stark is iemand die problemen aantrekt. Als je de schrik van je leven wilt, dan is Stark je man. Als je de tijd van je leven wilt, dan moet je bij Stark zijn. En als je een totaal nieuwe kijk op je leven wilt, dan met je Stark ontmoeten.

Het leek een gewone job. Een 'typische klus' voor een probleemoplosser in de grote Stad: zoek Alkland en bevrijd hem uit de klauwen van zijn ontvoerders. Maar de simpele klus verwordt tot een confrontatie met de verstopte nachtmerries uit zijn jeugd. Stark moet alles uit de kast trekken om te overleven: zijn enorme liefde voor katten, zijn fantastische smaak in kleren, zijn facinerende vrienden en tenslotte zelfs zijn Bijzondere Vermogens.

Enkele Reis (Only Forward) is anders dan elk boek dat je ooit gelezen hebt: de humor van Douglas Adams, de stijl van Raymond Chandler en de gruwelen van Stephen King - maar dan net iets anders!

 
 


 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ