Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan wekelijks een leestip.

20-12-2002: De Weg naar Corlay met de proloog Fluitspeler aan de Poorten van de Dageraad - Richard Cowper

Ik was aanvankelijk van plan om vandaag het tweede deel van 'De Wolven v/d Tijd' te tippen, 'Op Zoek naar de Wulfrots' maar, mede gelet op de diverse reactie, bleek dat niet echt nodig te zijn, derhalve heb ik, als een soort eerbetoon aan een van de zeer gewaardeerde D&D GB'ers, de Duistere Stormheer Ineluki, gekozen voor...

'De Weg naar Corlay' met de proloog 'Fluitspeler aan de Poorten v/d Dageraad' - Richard Cowper - 1982

Omstreeks het jaar 2000 wordt Europa getroffen door overstromingen en slagregens, een periode van regenval, die zolang aanhoudt dat grote delen van Engeland onder water komen te staan. Een grote vloed, die het wereldgebeuren en de samenleving op ingrijpende wijze veranderen, zodat in het jaar 3000, waarin dit boek grotendeels speelt, een soort middeleeuwse samenleving is ontstaan. De kerk (de aloude Roomse Kerk) is oppermachtig en heerst met ijzeren hand. Dan komt de legende van de Witte Vogel tot leven en zo doet zich in het jaar 3000 en de daaropvolgende jaren een herhaling voor van de geschiedenis zoals wij die kennen ten tijde van het ontstaan van het christendom, vermengd met de gebeurtenissen uit het ontstaan van het protestantisme.

'De Weg naar Corloy', is een intrigerend mengsel van een toekomstverhaal en religeuze fantasie, die vooral boeit door de geheel eigen sfeer.

 
 


 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ