Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


STORM VAN LEEUWEN, Ewout

Nederland. 1947-
 

Bibliografie:

Series

Elfenwoud

Elfenwoud 1 : Diana's Boom / Ewout Storm van Leeuwen Elfenwoud 2 : Het elfje Dia / Ewout Storm van Leeuwen Elfenwoud 3 : Het woud vecht terug / Ewout Storm van Leeuwen Elfenwoud 4 : Engelen en demonen / Ewout Storm van Leeuwen Elfenwoud 5 : De elementen grijpen in / Ewout Storm van Leeuwen

DIANA'S BOOM
2006/2009, Uffelte: Magister, 223pag., 21cm, ISBN 978-90-811170-6-7, herziene heruitgave
omslagillustratie: Emile Noordeloos/DigitalPaint Illustrations
Het magische woud in het Dal van Bran voert strijd om te overleven in een vergiftigde wereld. De Dryade van het Woud probeert de hulp van mensen te krijgen. Daarbij raakt ze verstrikt in de geest van een klein meisje: Diana. Als de boom van de dryade dreigt te sterven weet zij het kind naar het woud te lokken. Maar daar wordt Diana ernstig ziek. In deze noodsituatie ontdekt haar broer MichaŽl dat in hem een ander bewustzijn huist dat hen helpt. Met een oud busje onderneemt hij een hachelijke tocht door de nachtelijke bergen om Diana naar een ziekenhuis te brengen. Een arts en een helderziende mobiliseren vervolgens alle hulp om het woud te redden. En daarmee Diana's leven...

HET ELFJE DIA
2006/2009, Uffelte: Magister, 239pag., 21cm, ISBN 978-90-811170-7-4, herziene heruitgave
omslagillustratie: Emile Noordeloos/DigitalPaint Illustrations
De Dryade van het Woud van Bran zit gevangen in het mensenkind Diana. De dryade heeft Diana met broer en zusjes naar haar boom geleid. Deze dreigde te sterven door giflozingen uit een fabriek. Milieuactivisten bezetten het bedrijf en met de hulp van scouts werd de vergiftiging van het woud net op tijd gestopt. Ook Diana's leven was daarmee gered. Voorlopig... De eigenaren van de giffabriek proberen nu de macht over het dal te heroveren, daarbij geholpen door duistere krachten en demonen. Tezamen met het andere bewijstzijn in zijn geest stelt Diana's broer MichaŽl zich teweer tegen de aanslagen. Op een ochtend wordt hij in het woud wakker met een elfje in zijn armen...

HET WOUD VECHT TERUG
2006/2009, Uffelte: Magister, 224pag., 21cm, ISBN 978-90-811170-8-1, herziene heruitgave
omslagillustratie: Emile Noordeloos/DigitalPaint Illustrations
De Dryade van het Woud in het Dal van Bran leeft in symbiose met het zevenjarige meisje Diana. Samen voeren ze strijd om het woud te redden. Diana's broer MichaŽl helpt haar waar hij kan. Zijn verdriet om het verdwenen elkfje Dia, met wie hij ťťn dat gelukkig was, ondermijnt echter zijn kracht. De eigenaars van een giffabriek wenden al hun invloed op de regering van het land aan. Dat stuurt eerst de Geheime Dienst, gevolgd door het leger, naar het dorpje in de bergen om de actievoerders te verjagen. De strijd lijkt verloren. De kinderen verbergen zich in een grot. Het woud wordt zich bewust en probeert de commando's te weren. MichaŽl is in een grot gevallen en is stervende. Wat doet het elfje Dia...?

ENGELEN EN DEMONEN
2009, Uffelte: Magister, 254pag., 21cm, ISBN 978-90-811170-9-8, 1e druk
omslagillustratie: Emile Noordeloos/DigitalPaint Illustrations
In het Dal van Bran herstelt het Woud zich langzaam van de vergiftiging. De oude fabriek blijkt echter een broeinest van onheil. Mafiose organisaties, aangetrokken door de kans op geldelijk gewin, proberen een voet achter de deur te krijgen. MichaŽl krijgt van de geestwezens van het Elfenwoud opdracht om de strijd met het kwaad aan te gaan. Dat is door mensen gemaakt en kan alleen door mensen weer ontmaakt worden. Geholpen door de trouwe scouts trekken de vier kinderen, bevend van angst, het duister tegemoet... Wat wacht hen in de oude fabriek?

DE ELEMENTEN GRIJPEN IN
2009, Uffelte: Magister, 256pag., 21cm, ISBN 978-90-7247-501-5, 1e druk
omslagillustratie: Emile Noordeloos/DigitalPaint Illustrations
Het magische woud in het Dal van Bran lijkt de strijd om te overleven gewonnen te hebben. Het zevenjarige meisje Diana, innig verenigd met de Dryade van het Woud, woont met haar zusjes in het bos. Hun vader is er weer en zal de schoonmaakoperatie van het vervuilde riviertje leiden. Hun broer MichaŽl zwerft rond met zijn geliefde, de elfenvrouw Dia. Het resterende gif in het riviertje is echter nog steeds een bron van kwaad. De elementen besluite niet langer op de mensen te wachten en nemen het heft in eigen handen. Met verwoestende gevolgen, keer op keer... Aan de mensen de taak om de schoonheid van het dal te bewaren.

Het versluierde land

Het versluierde land 1 : Vlucht met het mysteriekind / Ewout Storm van Leeuwen Het versluierde land 2 : Ontsnapping naar Ajudya / Ewout Storm van Leeuwen

VLUCHT MET HET MYSTERIEKIND
2010, Uffelte: Magister, 224pag., 21cm, ISBN 978-90-7247-503-9, 1e druk juni 2010
De banneling Thomas d'Harancourt raapt een gevallen kind van de weg op. De te hulp geschoten genezeres Aya kent niemand in het dorp waar het vandaan zou kunnen komen. Het kind is haar geheugen kwijt, weet alleen haar naam: Alante. Ze ontdekken enkele vreemde dingen aan het meisje. Ze heeft een vacht, zwemvliezen en... kieuwen! Een zeemeerminnetje? Midden in de woestijn? Ternauwernood weet hij met het kind te ontsnappen aan een klopjacht. Zijn de soldaten naar hem op zoek, of naar het geheim dat het kind in zich draagt? Tijdens de hectische vlucht met een zeilwagen ontstaat er een band tussen de afstandelijke westerling Tom en het vreemde kind. Indringende dromen vertellen hem dat hij het kind tegen elke prijs moet beschermen en haar geheugen moet wekken. De vlucht voert naar de verlopen keizerstad Doran, waar Tom een oude jonk koopt om via de rivier en de delta te ontsnappen aan de jacht op het mysteriekind.

ONTSNAPPING NAAR AJUDYA
2010, Uffelte: Magister, 224pag., 21cm, ISBN 978-90-7247-504-6, 1e druk juni 2010
Na een vlucht per zeilwagen en rivierboot door het in verval geraakte Doran zijn de banneling Thomas en het ondervoede zeemeerminnetje Alante in een veilige haven beland. Ze zijn daarheen geleid door dolfijnen, die hun oude jonk buiten de delta lagen op te wachten. De enige die daar niet verbaasd over was is de zesjarige wees Kajo, die ze in de delta met zijn waterbuffel hebben opgepikt. In het gastvrije huis van een oud echtpaar hoopt Tom aanwijzingen te vinden wie Alante is en waar ze vandaan komt. Want door haar dagelijkse spel met de dolfijnen is duidelijk geworden dat ze werkelijk een zeemeermin is. De komst van de incognito reizende kroonpretendente van het voormalige koninkrijk Doran is de voorbode van nieuwe dreigingen. Als een blinde zieneres de waarschuwing weet over te brengen dat er soldaten onderweg zijn, vlucht het gezelschap hals over kop met Toms jonk naar zee.
Ze besluiten naar de hoofdstad van het naburige land te zeilen. In Ajudya hopen ze veilig te zijn voor de immer jagende Opponent, die het voorzien heeft op het geheim dat Alante bij zich draagt.

TERUG NAAR DE DELTA
verwacht najaar 2010

Romans

Ongewensten / Ewout Storm van Leeuwen

ONGEWENSTEN : Zwerfkinderen in een grote stad
2010, Uffelte: Magister, 253pag., 22cm, ISBN 978-90-7247-506-0, 1e druk hardcover
omslagschilderij: Paul Geradts, Nijmegen
Dat oude tunneltje, zomaar midden op de Rondweg in de grauwe muur van de spoordijk. Zij zochten er hun toevlucht door: zwerfkinderen, een verslaafd hoertje, een overprikkelde student. Aan de andere kant troffen ze bejaarde lotgenoten, verscholen in een vergeten buurtje. Afgesneden door een treinongeluk, gewond, gemolesteerd, vonden ze een toevlucht bij elkaar en kwamen als herboren tevoorschijn.

Links

Uitgeverij Magister

Elfenwoud

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ