Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


NIELSEN, Harman

Pseudoniem van Cornelis Harm (Kees) Glimmerveen
Nederland (Ferwerd, Friesland), 13 november 1958-
 

Bibliografie:

Series

Het Verscholen Volk

Het verscholen volk De laatste jacht De hoge stad

HET VERSCHOLEN VOLK : Fantasyroman
2003, Haarlem: In de Knipscheer, 251pag., 21cm, ISBN 90-6265-560-2, 1e druk
vormgeving omslag en illustratie: Maurice Hof
In de slavenschepen van K’zan is de aardse bevolking weggevoerd. Slechts een kleine, kwetsbare groep ontkwam. Voor het eerst overleven niet de sterksten, maar de zwaksten…
Hij had zich afgevraagd waarom. Hij had gezien dat ze in de schaduwen bleven en de stegen verkozen boven de straten. Pleinen meden ze; open ruimte leek voor hen een bron van angst. Hun voedsel verzamelden ze in de sloppen en de kelderruimtes: schimmels, wortels, grassen en de kleine dieren die er hun eigen voedsel zochten. Ze leefden in de schemer. Maar ze leefde. En ze hadden licht. Toen de tweede nacht was gevallen, had hij zich verwonderd over het schijnsel dat uit hun kelders straalde. Pas in de ochtendschemer van de volgende dag had hij de bron ervan gezien: een kind was uit een deur geglipt, en in een steeg verdwenen, met een bevende blauwe vlam op zijn hand.
Welke vergeten gaven bezit dit kleine, verscholen volk? Hoe slaagt het erin te blijven bestaan? Ongemerkt wordt het gadegeslagen door dienaren van de K’zan. Maar nu, na drie eeuwen, moeten deze dienaren kiezen tussen hun eigen leven en het broze, stille, andere, dat ze zo lang hebben gespaard.
Het Verscholen Volk combineert overtuigend thriller en legende tot originele fantasy in prachtig beeldende taal. Harman Nielsen, heeft een feeërieke wereld geschapen vol vaart en actie waarin de lezer onweerstaanbaar wordt meegezogen.

DE LAATSTE JACHT: Fantasyroman
2004, Haarlem: In de Knipscheer, 343pag., 21cm, ISBN 90-6265-568-8, 1e druk november 2004
vormgeving omslag en illustratie: Maurice Hof
Als in de slavenschepen van de K'zan de Aardse bevolking wordt weggevoerd, ontkomt er een kleine, kwetsbare groep. Voor het eerst overleven niet de sterksten, maar de zwaksten - onvermoed gadegeslagen door achtergelaten wachters. Drie eeuwen gaan voorbij en voor de wachters, traag verouderd, nadert het einde. Een van hen weigert echter haar lot te aanvaarden; ze riskeert het weerkeren van de K'zan en een zekere dood voor de mensen. Men hen verbindt zich haar soortgenoot Kauw. Vergezeld door het karavaanmeisje Bles, de jonge Spreker Mus, en Grit, een kleine vrouw uit het keldervolk, achtervolgt hij zijn verwante. Hoe hun tocht verliep werd verteld in Het Verscholen Volk, het eerste boek uit de grote romancyclus. Maar twaalf jaar later blijkt Kauws verbond onverhoopte gevolgen te hebben. Een bijna vergeten gevaar neemt nieuwe vormen aan. En hij, Mus en de anderen verzamelen zich wanhopig voor De Laatste Jacht.

DE HOGE STAD : Fantasyroman
2006, Haarlem: In de Knipscheer, 439pag., 21cm, ISBN 90-6265-572-6, 1e druk februari 2006
vormgeving omslag en illustratie: Maurice Hof
Opnieuw zijn twaalf jaren voorbijgegaan en schemer dreigt te vallen over de wereld van het verscholen volk. Sommigen geven de oude bestaanswijze op om onderdak te zoeken in een van de steden die worden gemeden; overwinning uit het verleden lijkt te zullen verkeren in nederlaag, als blijkt wie het volk van vlakte en water leidde. Haat is stil opgeschoten en de kinderen van Mus, zelf pas opgegroeid, moeten er het hoofd aan bieden. In tanend licht staan ze tegenover vijanden die ze niet kenden, terwijl hun vader ver van hen jaagt in het duister...

Romans

SKALDENZANG
1997, Haarlem: In de Knipscheer, 205pag., 20cm, ISBN 90-6265-437-1, 1e druk

MICHELANGELO'S MARMER
1999, Haarlem: In de Knipscheer, 288pag., 20cm, ISBN 90-6265-464-9, 1e druk

ESTHER
2001, Haarlem: In de Knipscheer, 199pag., 20cm, ISBN 90-6265-521-1, 1e druk

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ