Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


GROSS, Andrew

Verenigde Staten, -

 

Bibliografie:

Romans

Code blauw / Andrew Gross Code Blauw / Andrew Gross Valse lading / Andrew Gross Roekeloos / Andrew Gross

CODE BLAUW
2007, Baarn: De Fontein, 268pag., 23cm, ISBN 90-261-2268-3, 1e druk augustus 2007
vert.van: The Blue Zone (2007), vert.uit het Engels: Karin Pijl
Kate Raab had het goed voor elkaar: een geweldige familie, een boeiende eerste baan en een fantastische vriend. Maar dat was vóórdat de FBI haar vader arresteerde op verdenking van witwassen van drugsgeld. En vóórdat haar familie in het kader van het getuigenbeschermingsprogramma van de FBI werd overgebracht naar een geheime locatie - zonder Kate. Nu, een jaar later, loopt de situatie uit de hand. Kates vader is plotseling verdwenen en zijn zaakwaarneemster is op wrede wijze vermoord: Code Blauw is van kracht.

CODE BLAUW
2009, Baarn: De Fontein, 344pag., 18cm, ISBN 978-90-261-2679-6, 2e druk
vert.van: The Blue Zone (2007), vert.uit het Engels: Karin Pijl

VALSE LADING
2009, Baarn: De Fontein, 351pag., 23cm, ISBN 978-90-261-2594-2, 1e druk juni 2009
vert.van: The Dark Tide (2008), vert.uit het Engels: Karin Pijl
omslagontwerp: Wil Immink Design, omslagfoto: Solus-Veer/Corbis en Onne van der Wal/Corbis
Op een doordeweekse dag wordt het Grand Central Station in New York opgeschrikt door een explosie: de trein die Charles Friedman neemt naar zijn werk wordt opgeblazen. Na enkele dagen moet zijn vrouw Karen de waarheid onder ogen zien: haar man is te midden van die afgrijselijke ravage omgekomen. Op de dag van het treinongeluk komt een jongeman om het leven bij een verkeersongeval. In zijn jaszak zit een papiertje met daarop het telefoonnummer van Charles Friedman. Pas maanden later, wanneer twee mannen Charles' huis en spullen doorzoeken, wordt de link tussen deze twee zaken duidelijk. Er blijken miljoenen dollars te zijn kwijtgeraakt en het spoor leidt naar Charles en zijn hedge fund. Karen heeft geen idee waar de mannen naar op zoek zijn en krijgt hulp van rechercheur Ty Hauck om erachter te komen wat haar man voor haar verborg. Bij nader onderzoek blijkt Charles een bankkluis en een rekening te bezitten, waarop meer geld staat dan hij ooit had kunnen verantwoorden. En de laatste storting dateert van ná het treinongeluk...

ROEKELOOS
2011, Baarn: De Fontein, 379pag., 23cm, ISBN 978-90-261-2596-6, 1e druk juli 2011
vert.van: Reckless (2010), vert.uit het Engels: Anne Jongeling
omslagontwerp: Wil Immink Design, omslagfoto: Estefania Abad/ A54 Institu / Getty Images
Ty Hauck is geschikt als hij hoort dat een goede vriendin en haar gezin zijn vermoord door nietsontziende inbrekers. Hij zweert dat hij haar dood zal wreken. Wanneer tegelijkertijd een rijke bankier zijn wereld ziet instorten en een veiligheidsagent een internationale miljardenzwendel op het spoor komt, blijken al deze schijnbaar ongerelateerde gebeurtenissen wel degelijk met elkaar te maken te hebben. Hauck en Naomi Blum, een agente van het ministerie van Financiën, ontdekken een sinistere samenzwering van ongekende omvang die van New York, via Londen, naar Midden-Europa leidt. Wat begon met een drama dat de deur naar Haucks verleden opende, eindigt met een zenuwslopende race tegen de klok om een wereldwijde catastrofe te voorkomen.

Links

De website van de auteur
 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ