bol.com
Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zoeken:


GAGE, Leighton

Verenigde Staten 13 mei 1942 - 26 juli 2013
 

Bibliografie:

Series

Silva-serie

KWAAD BLOED
2011, Uithoorn: Karakter Uitgevers, 320pag., 22cm, ISBN 978-90-6112-696-6
vert.van: Blood of the Wicked (New York: SohoPress, 2008), vert.uit het Engels: Peter de Rijk
De helikopter begon opeens hevig te schudden, als een kadaver dat door een jakhals bij de keel werd gevat. De bisschop greep de aluminium steunen aan weerszijden van zijn stoel en klemde zich vast alsof zijn leven ervan afhing. Mario Silva, hoofdinspecteur bij de federale politie van BraziliŽ, wordt op het onderzoek naar de dood van de bisschop Dom Felipe Antunes gezet, die wordt vermoord tijdens de inwijding van een kerk in een afgelegen dorpje in het Braziliaanse binnenland. De druk is groot, want de paus zelf heeft er met de president van het land over gebeld. Samen met zijn assistent Hector Costa bindt Silva de strijd aan met de staatspolitie en een corrupte juridische macht. Maar ook met criminelen, grote landeigenaren en de Kerk zelf. In een race tegen de klok, want al snel volgen er meer gruwelijke moorden Terwijl Silva zijn eigen demonen uit de weg probeert te ruimen door de moordenaars van zijn vader en zijn zwager op te sporen, krijgt hij ook te maken met het conflict tussen landarbeiders en landeigenaren wat escaleert na de verdwijning van de zoon van een lokale landeigenaar.

KWAAD BLOED
2014, Uithoorn: Karakter Uitgevers, 320pag., 22cm, ISBN 978-90-452-0659-2, 2e druk december 2014
vert.van: Blood of the Wicked (New York: SohoPress, 2008), vert.uit het Engels: Peter de Rijk

ZWIJGEND GRAF
2011, Uithoorn: Karakter Uitgevers, 287pag., 22cm, ISBN 978-90-6112-646-1
vert.van: Buried Strangers (2009), vert.uit het Engels: Peter de Rijk
In Zwijgend graf, het indrukwekkende, op zichzelf te lezen tweede deel in de Silva-serie, wordt Mario Silva, hoofdinspecteur bij de federale politie van BraziliŽ, naar de bossen aan de rand van São Paulo gestuurd, waar een massagraf is gevonden met daarin dertig lijken, onder wie vierentwintig kinderen. Als een forensisch onderzoeksteam ontdekt dat ze allemaal een orgaan missen, vreest Silva's baas, het hoofd van de federale politie, dat geruchten dat een satanische cultus erachter zou zitten, invloed zullen hebben op de toeristische industrie van het land. Aan Silva de taak om de zaak tot op de bodem uit te zoeken. Wat volgt is een bizar en angstaanjagend onderzoek getekend door corruptie, illegale handel in organen en mensensmokkel, dat zich afspeelt tegen de klamme en donkere achtergrond van de grootste stad van Brazilië. Silva en zijn team moeten zich tot het uiterste inspannen om te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen.

STERVENDE ADEM
2011, Uithoorn: Karakter Uitgevers, 275pag., 22cm, ISBN 978-90-6112-636-2
vert.van: Dying Gasp (New York: Soho Crime, 2010), vert.uit het Engels: Peter de Rijk
Voor het Tropenmuseum in Amsterdam ontploft in tram 9 een bom, waarbij zeventien doden vallen. Bij de aanslag wordt ook een busje van de post vernield, en tussen de beschadigde poststukken worden dvd's gevonden met daarop snuffmovies die, zo blijkt later, in BraziliŽ gemaakt zijn. In BraziliŽ wordt inspecteur Mario Silva op de verdwijning van de kleindochter van een vooraanstaande en welvarende politicus gezet. Zowel deze zaak, als de zaak van de snuffmovies leiden naar Manaus, een verre uithoek van de Amazone en een stad die bol staat van corrupte politieagenten, armoede en criminaliteit. Silva en zijn team stuiten daar op een netwerk van handel in minderjarige meisjes, illegale prostitutie en handel in en distributie van snuffmovies. In een race tegen de klok proberen Silva en zijn team erachter te komen waar het meisje wordt vastgehouden.

BITTER EIND
2012, Uithoorn: Karakter Uitgevers, 268pag., 22cm, ISBN 978-90-452-0374-4
vert.van: Every Bitter Thing (2010), vert.uit het Engels: Peter de Rijk
De zoon van de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken wordt dood gevonden in zijn appartement in Brasilia, hij lijkt het slachtoffer te zijn geworden van een crime passionnel. Gezien de vooraanstaande status van het slachtoffer wordt hoofdinspecteur Mario Silva door zijn baas opgetrommeld om de zaak te onderzoeken. Als hij zich eenmaal heeft verdiept in de zaak, ontdekt Silva dat er op exact dezelfde manier een hele serie moorden is gepleegd door heel BraziliŽ. Welk gruwelijk motief verbindt deze moorden? Silva bijt zich samen met zijn partners Arnaldo en Hector vast in de zaak om te voorkomen dat deze wrede moordenaar nog meer slachtoffers maakt...

BLINDE HAAT
2012, Uithoorn: Karakter Uitgevers, 284pag., 22cm, ISBN 978-90-452-0258-7
vert.van: Perfect Hatred (2012), vert.uit het Engels: Peter de Rijk
Zuid-Amerika wordt binnen een paar uur opgeschrikt door drie aanslagen. Eerst komt er in Sao Paulo, vlak bij het Amerikaanse consulaat, een bom tot ontploffing waarbij tientallen doden vallen. Op dezelfde dag wordt er in Curitiba, ook in BraziliŽ, op klaarlichte dag een aanslag gepleegd op kandidaat-gouverneur Plínio Saldana, een zeer populaire politicus die hard op weg was de zittende gouverneur van zijn troon te stoten. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgen inspecteur Silva en zijn team die dag ook nog bericht dat er in Buenos Aires een aanslag heeft plaatsgevonden in het IsraŽlische consulaat. Redenen genoeg voor Silva, Arnaldo en Hector om te trachten te achterhalen of de aanslagen met elkaar te maken hebben en wie erachter zit. Tegelijekrtijd moet Silva zien af te rekenen met een plaaggeest uit het verleden, iemand die zijn straf probeert te ontlopen door Silva uit de weg te ruimen...

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact
Verantwoording  in English  FAQ