Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


Frans van Duijn

Nederland (Noordwijk), 1963-
 

Bibliografie:

Romans

Perzikman Engel Maniak

PERZIKMAN
2002, Arnhem: Ellessy, Ellessy Crime, 190pag., 20cm, ISBN 90-76968-01-2, 1e druk april 2002
'Je hebt sympathieke en onsympathieke lijken, net zoals je sympathieke en onsympathieke levenden hebt.'
Zo begint Perzikman, een spannende misdaadroman waarin hoofdinspecteur Nagel geobsedeerd raakt door het lijk van een beeldschoon meisje. Wie heeft deze jonge schoonheid met een perzikhuid, die door de politie Barbie wordt genoemd, in de duinen bij Noordwijk vermoord? Op zijn speurtocht raakt Nagel, geassisteerd door de rechercheurs Ab Fongers en Inge Kalk, verstrikt in een web van jaloezie, drank, achterdocht en haat. Ook komt hij in aanraking met leden van een amateurvoetbalclub en de Marokkaanse gemeenschap. Een zekere Perzikman lijkt uitkomst te brengen, maar het is een tweede moord die echt licht op de zaak werpt.

ENGEL : misdaadroman
2002, Arnhem: Ellessy, Ellessy Crime, 228pag., 20cm, ISBN 90-76968-21-7
De vrouw beseft niet dat zij de dood recht in het gezicht keek. Zij bleef haar kind omhelzen en smeekte: 'Alsjeblieft, word wakker!'
Zo begint Engel, een spannende politieroman waarin een zevenjarige jongen overlijdt na een van van de achtste verdieping van een flat in Noordwijk. Hoofdinspecteur Nagel probeert de ware toedracht van het ongeval te achterhalen. Op zijn speurtocht door Haarlem en de Bollenstreek bemerkt Nagel, die wordt geassisteerd door de rechercheurs Inge Kalk en Ab Fongers, dat een exploitant van sekslijnen een centrale rol speelt in het drama. Als de vader van het jongetje wordt omgebracht, richten alle pijlen zich op een zwaar verbrande man met een drugsprobleem. Nadat Nagel zelf bedreigd wordt, besluit hij zelf tot een aantal onorthodoxe politiemethoden, die hem uiteindelijk bij Engel brengen: de man die de laatste stukjes van de misdaadpuzzel in handen lijst te hebben.

MANIAK : misdaadroman
2005, Arnhem: Ellessy, Ellessy Crime, 176pag., 20cm, ISBN 90-76968-53-5
Het begint allemaal met een naakt meisje dat uit een taart springt tijdens een feestje in een luxe hotel. Daarna volgt moord op moord op moord. Al snel beseft hoofdinspecteur Nagel, dat hij met een killer van doen heeft die een heilige oorlog voert: een maniak. De politieman volgt een spoor dat hem via Noordwijk, Amsterdam, Jeruzalem, Leiden, Moskou, Tallin en Haarlem, uiteindelijk in een Noord-Brabants dorpje brengt. Daar volgt op de lieflijke Peel de afrekening met een tegenstander die moordt uit innerlijke noodzaak, een tegenstander die Nagel doodsbang maakt, maar tegelijk ook hevig ontroert.

Jeugd

EEN DANSJE BIJ DE HOEKVLAG
2004, Noordwijk: Bellevue, 157pag., 23cm, ISBN 90-806204-0-8, hardcover

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ