bol.com
Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


CRONIN, Justin

Verenigde Staten (New Engeland), -
 

Bibliografie:

Romans

De oversteek / Justin Cronin De Twaalf / Justin Cronin De stad van spiegels / Justin Cronin

DE OVERSTEEK
2010, Amsterdam: Cargo, 994pag., 23cm, ISBN 978-90-234-5706-0, 1e druk juni 2010
vert.van: The Passage (New York: Random House, 2010), vert.uit het Engels: Dennis Keesmaat en Boukje Verheij
omslagontwerp: Studio Jan de Boer, omslagfoto: Andrew Geiger/Riser/Getty Images
De zesjarige Amy Harper Belafonte is de dertiende proefpersoon in een geheim project van de Amerikaanse overheid. Een experiment dat volledig misloopt wanneer de eerste twaalf proefpersonen, besmet met een dodelijk virus, uitbreken. Amy weet te ontsnappen en verschuilt zich in de bossen van Oregon, ver verwijderd van de menselijke beschaving die wordt vernietigd door de gevolgen van het experiment.
Honderd jaar later weet een ommuurde kolonie zich staande te houden tegen de kwaadaardige wezens die het dorre Amerikaanse landschap bevolken. Dan verschijnt uit het niets een jonge vrouw, ze heeft geen stem, geen herinneringen. Ze raakt bevriend met een groep jonge overlevenden en samen maken zij de oversteek naar de plaats waar het ooit begon om het geheim van haar mysterieuze bestaan te ontdekken een geheim dat de wereld kan redden.

DE TWAALF
2012, Amsterdam: Cargo, 623pag., 23cm, ISBN 978-90-234-7477-7, paperback, 1e druk november 2012
vert.van: The Twelve (New York: Random House, 2012), vert.uit het Engels: Anne Jongeling en Dennis Keesmaat
omslagontwerp: Studio Jan de Boer, omslagfoto: Mike Harrington, Getty Images en Carlos Beltran
Nadat de wereld bijna ten onderging door een geheim medisch experiment, probeert een groep mensen te overleven tussen de besmette viralen. Ze dolen door Amerika, op zoek naar de oplossing voor de nachtmerrie die de wereld veranderde. Onder leiding van de mysterieuze en charismatische Amy, die zelf ooit door het virus werd besmet, gaat de groep rond Peter en Alicia de strijd aan met de vijandige kolonies. Om te overleven zullen ze de twaalf mannen moeten vinden die deel uitmaakten van het experiment. Hiervoor moeten ze infiltreren in twaalf kolonies, verspreid over heel Amerika. Ze beseffen echter niet dat de spelregels zijn veranderd, en dat een van hen een groot offer zal moeten brengen om te kunnen overleven.

DE STAD VAN SPIEGELS
2017, Amsterdam: Cargo, 814pag., 23cm, ISBN 978-90-234-2548-9, paperback, 1e druk januari 2017
vert.van: The City of Mirrors (New York: Ballantine Books, 2016), vert.uit het Engels: Mariella Duindam, Stina de Graaf, Pon Ruiter
omslagontwerp: Studio Jan de Boer, omslagfoto: Shane O'Donnell, Getty Images
Het is stil geworden in de wereld. De Twaalf zijn vernietigd en de honderd jaar durende heerschappij van het duister is voorbij. Langzaam komen de overlevenden weer tevoorschijn, vastbesloten om een nieuw bestaan op te bouwen, en te dromen van de toekomst. Maar ergens ver weg, in een dode stad, wacht hij af. De Nul. De Eerste. De vader van de Twaalf. De haat die ontbrandde door zijn transformatie laait opnieuw op. En de enige manier om dit vuur te doven is het doden van Amy, het meisje dat is voorbestemd om de mensheid te redden.

Links

Enter the Passage

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ