Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


DE CONINCK, Christian

BelgiŽ, 1960-
 

Bibliografie:

Romans

De Praagse Connectie / Christian De Coninck Het Octopus Complex / Christian De Coninck

DE PRAAGSE CONNECTIE
2007, Antwerpen: Houtekiet, 248pag., ISBN 978-90-5240-929-0
omslagfoto: Yolande de Kort / Trevillion Images
Stijn Goris, commissaris bij de lokale politie in Brussel, is getuige van een vliegtuigcrash op het strand in Koksijde. De piloot woonde in Brussel en Stijn de opdracht een onderzoek naar hem te voeren. Samen met zijn inspecteur Pauwels komt hij een Russische maffiabende op het spoor die handelt in drugs, porno en kinderen. Het onderzoek leidt de commissaris en zijn collega naar Praag en Amsterdam. Voor Goris is de speurtocht een confrontatie met zijn eigen, door misbruik getekende jeugd.

HET OCTOPUS COMPLEX
2008, Antwerpen: Houtekiet, 254pag., ISBN 978-90-8924-009-5
Brussel wordt opgeschrikt door ingenieuze moorden. Een invloedrijke zakenman overlijdt als zijn auto in hartje Brussel ontploft. De politie vermoedt kwaad opzet en belast commissaris Stijn Goris met het onderzoek. Even later wordt Brussel opgeschrikt door de moord op twee andere zakenlui. Goris voelt de hete adem van het establishment in zijn nek.
Hij vindt een link tussen de misdaden maar kan niet verhinderen dat er nog meer slachtoffers vallen. Ze sterven een vreselijke dood. De moordenaar slaagt erin meerdere moorden bijna simultaan uit te voeren. Goris beseft dat hij te maken heeft met een razend intelligente, hoogopgeleide tegen≠stander. Bovendien is de moordenaar verdraaid goed op de hoogte van het onderzoek. Moet Goris hem in eigen rangen zoeken? Wie kan hij vertrouwen of wie heeft het op hem gemunt?

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ