bol.com
Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


CARTER, Robert

Groot-BrittanniŽ (Steffordshire), 1955-
 

Bibliografie:

Series

DE TAAL DER STENEN

DE LEERLING EN DE MAGIňR
2004, Amsterdam: Uitgeverij M, 415pag., 22cm, ISBN 90-225-3727-7, 1e druk (2004: 2e druk)
vert.van: The Language of Stones (London: HarperCollins, 2003), vert.uit het Engels: Peter Cuijpers
omslagontwerp: Studio Jan de Boer, omslagillustratie: Geert Bal
In de Vale wordt de landelijke rust ruw verstoord door de komst van de gevreesde Groene Man, onder wiens bruingrijze mantel de magiŽr Gwydion schuilgaat. Hij is gekomen om de jonge Will weg te halen uit het huis van zijn pleegouders om hem inzicht te geven in de Taal der Stenen. Deze taal staat aan de basis van ons bestaan. Het is de taal van de schepping, de ruwe vorm die grootse magie kan ontketenen. Will twijfelt, want de wereld buiten de Vale is groot en gevaarlijk. Maar zijn toekomstige leermeester is onverbiddelijk. Dus vertrekken ze samen - de leerling en de magiŽr - hun avontuur tegemoet.

DE DANS VAN DE REUS
2004, Amsterdam: Uitgeverij M, 416pag., 22cm, ISBN 90-225-4085-5, 1e druk november 2004
vert.van: The Giants Dance (London: HarperCollins, 2004), vert.uit het Engels: Jan Steemers
omslagontwerp: Studio Jan de Boer, omslagillustratie: Geert Bal
Neder Norton is een vreemde plaats. Mensen die er wonen komen nooit buiten de groene vallei van het dorp, en van buiten krijgen ze zelden bezoek. Slechts weinig mensen weten dat hier de machtige magie van meester Gwydion aan het werk is, magie die het dorp afsluit voor de rest van het Domain om de jonge Will te beschermen tegen de kwade Maskull. Maar Maskull is verslagen en de Doemsteen die het omliggende Domein bedreigde is door Will vernietigd. Al vier jaar leeft hij nu met zijn vrouw Wilg en hun dochtertje Bethe in de rust van Neder Norton. Toch knaagt er iets. Als het gevaar geweken is, waarom blijft het dorp dan afgesloten? Waar is Gwydion? En wat betekenen zijn vreemde nachtmerries? Als tijdens het oogstfestival met behulp van machtige magie een aanslag op hem wordt uitgevoerd, beseft hij dat het nog lang niet voorbij is. Will moet weer op reis - en is maar amper voorbereid op wat hij zal tegenkomen...

WITMANTEL
2005, Amsterdam: Uitgeverij M, 377pag., 22cm, ISBN 90-225-4295-5, 1e druk december 2005
vert.van: The Language of Stones - Whitemantle (London: HarperCollins, 2005), vert.uit het Engels: Jan Steemers
omslagontwerp: Studio Jan de Boer, omslagillustratie: Geert Bal
Gwydion waakt al sinds mensenheugenis over het Engelse Rijk. Hij heeft de druÔden zien komen en gaan en hij heeft koning Arthur ten strijde zien trekken, in de tijd dat men hem Merlijn noemde. De legendes spreken over een terugkeer van koning Arthur, maar in het alternatieve Engeland van Robert Carter is er niemand behalve de magiŽr Grydion die een bloedige burgeroorlog kan voorkomen. Samen met zijn leerling Will gaat hij op zoek naar de magische stenen die duizend jaar eerder zijn opgericht om Engels voor onheil te behoeden.

Links

http://www.languageofstones.com/
De officiŽle website

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ