Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


BYRNES, Michael

Verenigde Staten, -

 

Bibliografie:

Romans

Het volmaakte relikwie / Michael Byrnes (gratis leesproeve) Het volmaakte relikwie / Michael Byrnes Heilig bloed / Michael Byrnes

HET VOLMAAKTE RELIKWIE
2007, Amsterdam: Luitingh, 366pag., 23cm, ISBN 978-90-245-6132-2, 1e druk juni 2007
vert.van: The Sacred Bones (2007), vert.uit het Engels: Ellis Post Uiterweer
omslagontwerp: Wouter van der Struys/Twizter.nl, omslagfotografie: Kazayoshi Nomanchi/Corbis
(gratis leesproeve bevat de eerste drie hoofdstukken van het boek en het essay Culturele thrillers, wat stop je erin? door Michael Byrnes)
Jeruzalem: Stad van Heilige Oorlogen. Bij een gewelddadige, hightech roof van een onbekend artefact uit een tot dan toe verborgen crypte in de Tempelberg vinden dertien IsraŽlische soldaten de dood. De regering is geschokt. Tegelijkertijd zijn de moslims woedend over de ontheiliging van de moskee. De toch al gespannen politieke en religieuze verhoudingen komen op scherp te staan.
Rome: Zetel van de Christelijke Wereldleider. In Vaticaanstad worden een Amerikaanse genetica en een Italiaanse antropoloog onder strikte geheimhouding ontboden om een mysterieuze archeologische vondst te onderzoeken. Een menselijk skelet van ongeveer 2000 jaar oud, Forensisch onderzoek leidt tot een schokkende conclusie: de doodsoorzaak is kruisiging. De wetenschappers moeten in een klimaar van diepgewortelde, eeuwenoude conflicten en religieuze belangen de overweldigende waarheid boven tafel zien te krijgen, en de tijd dringt. Het is een waarheid die het christendom op zijn fundamenten doet schudden: een waarheid die hun levens op het spel zet...

HEILIG BLOED
2009, Amsterdam: Luitingh, 335pag., 23cm, ISBN 978-90-245-2915-5, 1e druk januari 2009
vert.van: The Sacred Blood (2009), vert.uit het Engels: Helpdesk
omslagontwerp: Wouter van der Struys/Twizter.nl, omslagfotografie: Arcangel/Imagestore & Hollandse Hoogte/Getty Images
Een geheime orthodox-joodse groepering wacht in stilte op de komst van de nieuwe messias. Ondertussen is de groep hard op zoek naar de beenderen van Jezus Christus, die op spectaculaire wijze gestolen zijn uit het hart van de Tempelberg in Jeruzalem. Het relikwiekistje waarin ze bewaard werden, is terecht, maar de beenderen zelf niet. Als blijkt dat de Amerikaanse genetisch specialiste Charlotte Hennesey ermee in aanraking is geweest, wordt zij doelwit van een nietsontziende campagne. De groepering wil per se het DNA uit de botten in handen krijgen.

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ