Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


BUFFA, D.W. (Dudley)

Verenigde Staten (San Francisco), -
 

Bibliografie:

Romans

De strafpleiter / D.W. Buffa De zaak van de Evangeline / D.W. Buffa

DE STRAFPLEITER
1998, Houten: Van Holkema & Warendorf, 302pag., 23cm, ISBN 90-269-7564-3, 1e druk (1998: 2e druk, 2003: 3e druk)
vert.van: The Evangeline (2006), vert.uit het Engels: Theo Horsten
Omslagontwerp: Edd, omslagfoto: Getty Images / John Lund
Joseph Antonelli is een zeer succesvol strafpleiter, wiens enige doel is te zorgen dat de jury aan het eind van het strafproces van oordeel is dat de beklaagde onschuldig is. Het maakt hem niet uit of zijn cliŽnt schuldig of onschuldig is, hij heeft altijd op sublieme wijze gebruikgemaakt van het rechtssysteem en zich nooit laten leiden door gerechtigheid. Het is voor hem dan ook een routineklus een man te verdedigen van wie hij weet dat hij schuldig is aan verkrachting. Maar Antonelli kan niet voorzien dat de verdediging van de verkrachter tot diens moord leidt. En nog minder dat hij daarna de verdediging op zich moet nemen van de rechter die de verkrachter heeft vrijgesproken.

DE STRAFPLEITER
2000, Amsterdam: De Boekerij, Parel Pockets, 302pag., ISBN 90-225-2701-8, herdruk
vert.van: The Evangeline (2006), vert.uit het Engels: Theo Horsten

DE SPECIALE AANKLAGER
2000, Houten: Van Holkema & Warendorf, 287pag., 23cm, ISBN 90-269-8193-7, 1e druk
vert.van: The Prosecution (New York: Holr, 1999), vert.uit het Engels: Theo Horsten
Een jaar nadat Joseph Antonellie zich heeft teruggetrokken uit de advocatuur, wordt hij door zijn vriend, rechter Woolner, gevraagd om als speciale aanklager op te treden in een delicate moordzaak, die het openbaar ministerie in ernstig diskrediet kan brengen. Een zekere Trevis Quentin is namelijk gearresteerd voor dubbele moord en hij zal zonder enige twijfel tot de doodstraf veroordeeld worden. Hij biedt echter aan inlichtingen en verstrekken over nog een moord, als hij in ruil daarvoor strafvermindering krijgt. Hij beweert twee jaar eerder de vrouw van plaatsvervangend hoofdofficier van justitie Goodwin in diens opdracht te hebben vermoord. Omdat er vooralsnog geen andere bewijzen voor handen zijn dan de bewering van deze crimineel, die hiermee zijn nek probeert te redden, staat Antonellie vrij zwak. Het enige dat Quentin zich herinnert, is een beeldschone vrouw die hem een envelop met tienduizend dollar heeft overhandigd. Maar zoals Antonellie vroeger als strafpleiter nooit een zaak verloor die hij moest winnen en bijna altijd de zaken won die hij moest verliezen, is hij ervan overtuigd, dat hij ook nu als aanklager zijn zaak zal winnen. Een meesterlijke juridische thriller met een dramatische ontknoping in de rechtzaal, geschreven door een doorgewinterde strafpleiter uit de praktijk.

DE ZAAK VAN DE EVANGELINE
2008, Houten: Van Holkema & Warendorf, 311pag., ISBN 978-90-269-8579-9, 1e druk april 2008
vert.van: The Evangeline (Allen & Unwin, 2006), vert.uit het Engels: Theo Horsten
Omslagontwerp: Edd, omslagfoto: Getty Images / John Lund
Het hypermoderne zeilschip de Evangeline is tijdens een storm voor de kust van Afrika vergaan. Veertien mensen weten zich te verzamelen op een reddingsboot zonder water of voedsel. Veertig dagen later wordt de boot gevodnen. Met nog maar zes overlevenden aan boord... Wat is er gebeurd tijdens die veertig dagen op zee? De zes mannen en vrouwen vertellen hun verhaal tijdens een rechtszaak tegen Vincent Marlowe, de kapitein van de Evangeline, die terechtstaat op verdenking van moord. Zijn enige verdediging? Soms is het nodig om iemand te doden om de anderen te redden.

Links

De website van de auteur

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ